Home » Zenderwijzigingen

Categorie archief: Zenderwijzigingen

Laatste nieuwtjes

Zenderwijzigingen bij Caiway/Delta

Per 1 september zijn er wat zenderwijzigingen. Dan worden Nick Music en Comedy Central Extra uit het tv aanbod verwijderd. Op kanaal 11 is nu nog landelijk Omroep Zeeland. Dat wordt dan de omroep van je provincie.
Ook bij Caiway/Delta gaat de inhaalslag voor HD door. Diverse zenders zijn onlangs opgekrikt naar die kwaliteit.

Ziggo stopt met CBS Reality en meer wijzigingen

Per 30 juni wijzigt Ziggo het zenderaanbod. Er komen 5 nieuwe zenders, uiteraard in HD kwaliteit:

Filmbox (TV Standard) (100)
Njam (Vlaamse kookzender)(TV Standard)(80)
Curiosity channel (Movies & Series XL / TV Zenders Plus) (201)
UPDATE 30 juni; Curiosity channel is per 12 juli beschikbaar
DuckTV (Movies & Series XL / TV Zenders Plus)(311)
Playboy TV Europe (Movies & Series XL / TV Zenders Plus) (799)

En deze verdwijnen uit het aanbod:

CBS Reality (ik denk dat Z zich een beetje vergist; deze wordt veel verzocht bij kpn door overstappers. KPN heeft ‘m echter niet. Qua landelijke provider hebben alleen T-mobile en Online.nl ‘m nog. In aanvullende Thema pakket)
Extreme Sports channel (ook niet meer bij kpn)
Pebble TV (ook bij kpn al verdwenen; wel bij Online.nl en bij NLziet per 28 juni ’22)

Bron: collega Mediamagazine.

Nickelodeon Ukraine sinds vandaag ook bij Ziggo / Nickelodeon Україна на ziggo

Vandaag heeft ook Ziggo de kinderzender Nickelodeon Ukraine toegevoegd. De zender richt zich op kinderen van 2 tot 10 jaar met voornamelijk tekenfilms. Deze zijn op deze zender in de Oekraïense taal gedubt. De zender zit ongecodeerd op positie 313 en is ook online via ZiggoGo te krijgen.

Сьогодні Ziggo також додав дитячий канал Nickelodeon Україна. Канал орієнтований на дітей від 2 до 10 років з переважно мультфільмами. На цьому каналі вони озвучені українською мовою.
Передавач розкодований на позиції 313, його також можна отримати в Інтернеті через ZiggoGo.

Ziggo biedt per vandaag weer 7 zenders meer in HD

Per vandaag zijn er bij Ziggo wederom zenders naar HD opgewaardeerd. Deze zenders waren tot nu in alle pakketten alleen in SD beschikbaar. Het betreft:
WDR (56), NDR (57) v.a. KabelTV en RTL (de duitse, 58) v.a. TV Standaard.
En in het Movies & series XL / TV zenders PLUS pakket:
TV 538 (538), TV Oranje (609), Stingray Jazz (611) en CNBC Europe (507).

De dubbele vermelding in de volledige zenderlijst (05555) is verdwenen. Daar komen de SD versies die van af 925 stonden, niet meer in voor. De zenders die, voor het KabelTV aanbod, ook nog SD zijn te krijgen zie je alleen SD via zenderlijst 04444. Dat zijn de zenders van RTL en Talpa. (zie het KabelTV overzicht op deze site). Deze worden nu (!) doorgegeven in SD/mpeg4. Dat was mpeg2.

Er is nu nog maar HEEL weinig verschil in het aanbod v.d. zenders wat bij beide providers overeen komt.

Pagina: Bij KPN in HD; bij Ziggo in SD en vica versa. (alleen de zenders die beide hebben)

Nickelodeon Ukraine bij kpn / Nickelodeon Україна на кпн

Sinds vandaag heeft kpn voor alle Oekraïense kinderen deze zender in het aanbod! U vind ‘m op kanaal 58. Ook beschikbaar via de TV app van KPN.

Від сьогодні kpn пропонує цей канал для всіх українських дітей! Ви можете знайти його на 58 каналі. Також доступний через програму KPN TV.

Ziggo KabelTV: 14 zenders van SD naar HD

Ziggo heeft afgelopen vrijdag van 14 zenders de SD versie verwijderd. Dat betekent dat deze zenders ook zonder smartcard nog uitsluitend in HD te krijgen zijn. Daarmee heeft het KabelTV aanbod best wel behoorlijk wat HD zenders inmiddels. Dat waren er een kleine 2 jaar geleden nog maar 4.

De gewijzigde zenders heb ik HIER aangegeven met een sterretje bij de HD aanduiding.

De zenders van RTL en Talpa zijn en blijven SD zonder smartcard, maar zijn, ook voor KabelTV klanten, wel HD via de app te krijgen. En natuurlijk HD van af TV Standaard. Dus met smartcard of Mediabox met smartcard, XL of Next.

CNN eindelijk HD bij Ziggo

Sinds vandaag is bij Ziggo CNN in HD te zien. Te vinden op kanaal 503.

TV Max klanten van Ziggo krijgen alle Ziggo Sport kanalen

Ziggo voegt op 4 april alle 6 kanalen van Ziggo Sport toe aan het TV Max pakket. Klanten met dat pakket kunnen dan zonder meerkosten alles van Ziggo Sport kijken.

Dit zijn die kanalen:

401 Select (99 % gelijk aan kanaal 14)
402 Voetbal
403 Golf
404 Racing
405 Docu
406 Tennis (o.a. Wimbledon)

Het eerste kanaal van ESPN (421) is voor iedereen van af TV Standaard beschikbaar.

Ziggo schakelt FM uit in regio’s Helmond, Groningen en Den Bosch

In bovenvermelde regio’s zal de Ziggo abonnee per 29 maart geen gebruik meer kunnen maken van de FM tuner van de stereoset via de kabel van Ziggo.

Voor onder andere een lijst met woonplaatsen zie bericht bij VodafoneZiggo.

Het project is nu afgerond. Er is nu ook nergens meer FM op de kabel van Ziggo.

Op deze site heb ik diverse andere manieren vermeld staan om radio te luisteren. In het kort: digitaal via de settopbox, digitaal via de ether met DAB+, analoog via de ether (antenne) via FM en via internet.

Hoe je dat allemaal kan doen vind je hier.

Ziggo komt met Oekraïense nieuwszender

Per 31 maart voegt Ziggo de zender Ukraine 24 toe. Via deze nieuwszender kunnen Oekraïners de ontwikkelingen in hun eigen taal volgen. Eerder hadden de kleine(re) providers SKV en SKP deze en nog andere toegevoegd. De zender wordt ongecodeerd doorgegeven en is dus al met ”KabelTV” te zien.
Bron: vodafoneziggo.nl.

De zender komt op kanaal 502.

De zender is ook live te zien via Youtube en de website u24.ua (inbedding v.u. Youtube). N.B. de Youtube app zit ook in veel smart-tv’s en decoders van de providers KPN, Ziggo (XL, Next) en Tweak 😉 .

Ziggo zet 2 zenders om naar HD

Deze week heeft ook Ziggo NPO Politiek & Nieuws omgezet naar HD. Tevens wordt nu ook de Spaanse zender TVE in die kwaliteit doorgegeven.

Toch wel jammer dat NPO Politiek & Nieuws bij NLziet nog steeds SD is. (dan maar uitwijken naar tweedekamer.nl waar de debatten en vergaderingen wel HD worden doorgegeven)

Update 24 maart; 19:20. TVE blijkt toch wel een opvallende keuze. Het signaal wordt via de satelliet in 1080i aangeleverd met een SD stream, wat ook in beeld van TVE te zien is. Dat is qua bandbreedte efficiëntie bij Ziggo natuurlijk niet efficiënt te noemen. Dan had beter CNN naar écht HD opgewaardeerd kunnen worden.

KPN: NPO Politiek & Nieuws in HD; NLziet nog niet

Sinds vandaag is NPO Politiek & Nieuws (83) bij KPN in HD te zien. Opvallend is dat het bij NLziet nog niet in HD is, terwijl die met o.a. NPO 1 Extra ruimschoots als eerste was. NLziet maakt gebruik van NPOplus en dat is nota bene van NPO zelf.

Ziggo voegt Grand Prix Radio toe

Sinds gisteren is bij Ziggo Grand Prix Radio toegevoegd. Deze zender is door o.a. Olav Mol opgericht en de laatste jaren was het tv-geluid met hem ook live via deze zender te volgen. Heel apart dat deze dus eigenlijk nu pas bij Ziggo erbij is. De zender is ftc toegevoegd en daarmee ook toegankelijk via het ”KabelTV” aanbod. En ook via de Quantis317 radio te krijgen. Het kanaalnummer is 861.

Ziggo: radio en tv zender wijzigingen ftc regio Den Haag

In de regio Den Haag heeft Ziggo enkele wijzigingen toegepast.

Er zijn bij het ftc radiopakket 2 zenders toegevoegd. Dat zijn Den Haag Totaal, het 2de kanaal van de lokale omroep, via 920. En de editie Den Haag van FunX via 921. Beiden waren niet meer te krijgen sinds de uitschakeling van het analoge radio pakket (17 augustus 2021).

Verder zijn deze lokale tv-zenders nu in HD: Midvliet TV voor Leidschendam-Voorburg via 41, Feelgood TV voor Pijnacker Nootdorp via 43 en Haaglanden TV voor Rijswijk via kanaal 44.

Nieuwe radiozender bij KPN TV: Sunlite

Sinds vandaag, 14 februari, is deze zender toegevoegd aan het aanbod van KPN interactieve TV. Je vindt ‘m op voorkeuze 820. De zender biedt een mengeling aan hedendaagse popmuziek.

Ook bij Ziggo is deze zender onlangs toegevoegd. Je vindt ‘m daar op 822 en in de XL en de Next in de radio-app.

Sunlite is ook landelijk via DAB+ beschikbaar. En via internet.

Website: sunlite.nl .
Volledig overzicht tv- en radiozenders KPN TV, klik hier.