Home » Digitenne

Categorie archief: Digitenne

NPO 2 Extra ook via Digitenne te zien

De NPO heeft in haar multiplex van DVB-T2 nu ook NPO 2 Extra, in HD, toegevoegd. Vermoedelijk ook voor de periode dat het bij andere providers ook beschikbaar is, dus tot en met 31 maart. De NPO is zelf verantwoordelijk voor de invulling van hun frequentie.

Wel even opnieuw scannen om de zender te krijgen. Komt dan op zendernummer 34.

Laatste frequentiewijzigingen bij Digitenne

Vannacht, 8 oktober, zijn de laatste frequentiewijzigingen van Digitenne zoals behorend bij de licentie tot 2030 i.c.m. de omschakeling naar HD volgens DVB-2 HEVC.

Het betreft de zenders Utrecht, Maarssen, IJsselstein, Leusden.
Gebruik bij herscannen uitgebreid zoeken.

Na de omzetting hebben RTS (39) en NTS 1 (32) en 2 (45) nieuwe frequenties.
Tussen haakjes nieuwe RF kanalen.

Meer info: kpn.com/signaal

Vannacht wijzigt deel Digitennefrequenties

Komende nacht ( 1 oktober ) wijzigen de frequenties van NTS 1, 2 en RTS in de volgende plaatsen:
Den Haag, Gouda, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn.
Dit is naar voren geschoven.

Op 8 oktober (tussen 00:00 en 03:00 uur) volgt nog de laatste frequentiewijziging.
Utrecht, Maarssen, IJsselstein, Leusden.

Gebruik bij herscannen uitgebreid zoeken.

RTS: NPO zenders
NTS transportstreams zie
KPNcyclopedie forum kpn | Digitenne transportstreams.

Meer info: kpn.com/signaal

Wijziging frequentie Digitenne Goes

De NPO frequentie in Goes is vannacht (23 op 24 sept.) aangepast. Hij is naar RF kanaal 21 gegaan. De uitzendfrequenties van de overige transportstreams wijzigen niet.
Als het goed is passen de Digitenne ontvangers het zelf aan na inschakelen. FTA kijkers zullen hun ontvanger een zetje moeten geven.

Gebruik bij herscannen uitgebreid zoeken.

Meer info: kpn.com/signaal

Digitenne: wijzigingen frequenties vannacht

Vannacht zullen er uitzendfrequenties wijzigen in Haarlem, Amsterdam, Wormer en Hilversum.

Nieuwe RF kanalen m.i.v. 17 september:

Plaats, NTS 1 t/m 4, RTS
Haarlem 32*, 45*, 24, 27, 34*
Amsterdam 32*, 45*, 24, 27, 34*
Wormer 32*, 45*, 24, 27, 34*
Hilversum 32*, 45*, 24, 27, 34*
*NTS 1, 2 en RTS na wijziging

Welke tv- en radiozenders in NTS 1, NTS 2 en RTS zitten kun je vinden in de KPNcyclopedie.

Als het goed is passen de Digitenne ontvangers het zelf aan na inschakelen. FTA kijkers zullen hun ontvanger een zetje moeten geven.
Gebruik bij herscannen uitgebreid zoeken.

Meer info: kpn.com/signaal

Digitenne wijzigt uitzendfrequenties

Vannacht zullen er wat uitzendfrequenties gaan wijzigen. De volgende masten gaan aangepast worden.

Per 3 september is het als onderstaand.

Plaats, NTS 1 t/m 4, RTS
Rotterdam 32*, 45*, 24, 27, 21*
Krimpen a/d IJssel 32*, 45*, 24, 27, 21*
Sliedrecht 32*, 45*, 24, 27, 21*
Vlaardingen 32*, 45*, 24, 27, 21*
Gorinchem 32*, 45*, 24, 27, 21*
*NTS 1, 2 en RTS na wijziging

Als het goed is passen de Digitenne ontvangers het zelf aan na inschakelen. FTA kijkers zullen hun ontvanger een zetje moeten geven.

Wijzigingen in uitzendfrequenties Digitenne

Vannacht (15 op 16 juli) wijzigen er uitzendfrequenties van de zendmasten in Almere, Den Burg, Alkmaar, Enkhuizen & Hoorn.

Eerstvolgende frequentiewijzigingen:
Zie onderstaand schema.

Als het goed is doen de ontvangers van KPN de aanpassing automatisch na inschakeling op die data. FTA kijkers zullen hun ontvangers een ‘zetje’ moeten geven.

Klik op meer voor de nieuwe RF kanalen waarop uitgezonden gaat worden. (meer…)

Nu in hele land het nieuwe Digitenne

Vanaf vandaag is in het hele land het nieuwe Digitenne beschikbaar. De uitzendingen zijn in HD kwaliteit met DVB-T2 (=mpeg4) met de HEVC compressie.

Nu zijn dus ook alle oude ontvangers onbruikbaar geworden. Deze kunnen niks met de nieuwe uitzendnorm. Lever deze dus in bij uw plaatselijke milieustraat.
Veelal is ook bij gebruik van alleen een tv zonder settopbox nu wel een settopbox nodig, ook voor alleen NPO zenders. Veel gebruikte tv’s hebben geen DVB-T2 HEVC aan boord.

Voor het volledige pakket bij een abonnement verstrekt KPN ontvangers. Gekochte ontvangers zijn niet geschikt voor het volledige pakket. Voor alleen NPO dient u zelf voor geschikte apparatuur te zorgen.

Het oude Digitenne heeft onder DVB-T hiermee 16 jaar bestaan. Sinds december 2006 was DVB-T landelijk te krijgen. Toen nog met 25 tv-zenders en 19 radio-zenders (zie oud overzicht). BBC had KPN nog helemaal niet.
Vanaf april 2003 was het alleen te krijgen in Amsterdam, Haarlem, Alphen, Hilversum en Almere. Zelf heb ik ’t (erbij) sinds zomer 2006. Tussen april 2003 en december 2006 volgde uitrol in heel Nederland. Na de uitschakeling van analoog in december 2006 landelijk. Nu dus verder onder de norm DVB-T2 HEVC. I.i.g. t/m 2030. Ik verwacht echter dat het daarna via 5G verder gaat.

Digitenne DVB-T uitgezet

Hier, zendmast Haarlem, ging om 00:00:57 uur het signaal eraf. Jinek, waar bij mij een opname liep op de hdd-recorder, was nog bezig. En toen bevroor het beeld en kwam eroverheen [geen signaal] te staan.

Van af uiterlijk ongeveer 8:00 uur zou het nieuwe Digitenne, met HD uitzending in de norm DVB-T2 HEVC, in de lucht moeten zijn.

Update: het nieuwe signaal is hier nu sinds ca. 03:00 uur in de lucht. Na inschakelen ging de ontvanger automatisch opnieuw zoeken (uitgebreid zoeken). Na ca. 1 minuut waren de zenders er weer en in HD. Je zou bijna vergeten dat je Digitenne aan hebt…

Laatste regio Digitenne gaat over naar HD

KPN zet in de nacht van 8 op 9 juli de laatste regio om naar HD. Dat zijn de provincies Noord holland, Zuid holland en Utrecht. Van af 9 juli kan alleen nog met een HD ontvanger met DVB-T2 HEVC via de ether naar tv gekeken worden. Abonnementen alleen via door KPN geleverde ontvanger.
Eén week voor die datum, dus de 2de, gaan de laatste smartcards uit. De oude typen ontvangers werken dan niet meer voor de commerciële en Engelse zenders; NPO nog t/m 8 juli.

frequenties DVB-T2 Brabant aangepast

Op 21 mei zullen enkele frequenties in het oosten van de provincie Noord Brabant wijzigen. (bron)

In de masten van Eindhoven, Loon op Zand, Den Bosch en Helmond zullen de frequenties van NTS 1 en 4 wijzigen. Als het goed is passen de door KPN geleverde ontvangers dit automatisch aan.

Wilt u weten welke stations dit betreft, zie ‘meer’.

(meer…)

KPN gestart met omwisselen Digitennetuners in laatste regio

Voor regio 5, Noord-holland, Zuid-holland en Utrecht (de provincie) is KPN begonnen met de omruilactie van de tuners en insteekkaarten. Die worden allemaal omgewisseld voor de nieuwe tuner. Insteekkaarten zijn vooralsnog niet beschikbaar. Een TV moet dat geschikt zijn voor HEVC en velen zijn dat nog niet indien ingebruik voor Digitenne.

Klanten krijgen bericht per sms en/of e-mail. Van klanten waar geen mobiel nummer danwel e-mail adres beschikbaar is krijgen een brief. Daarin staat hoe je, via een internetsite, je tuners ( /insteekkaarten) kunt omwisselen.

Per 9 juli zal er geen ontvangst meer mogelijk zijn met de oude DVB-T tuner. Dan is in het hele land het oude door het nieuwe vervangen.

Info via het forum van KPN.

Na omzetting Digitenne in Limburg veel ontvangstklachten [opgelost]

(11 april; 13:10) Op het KPN gebruikersforum melden Limburgers weer ontvangst van het Digitenne-pakket. Wat het probleem was heeft KPN nog niet bekend gemaakt.  Volgens KPN gisteren was de overgang succesvol doorgevoerd. Ontvangst was echter belabberd, zie publicatie hieronder.
Inmiddels geeft KPN toe dat de zender Sittard storing had. Eerder werd vermeld dat de ontvangst kritischer was ivm vermindering frequenties. Dat kritische valt dus wel mee (maar is zeker ook een factor).

(10 april; 11:27) Er zijn veel klachten omtrent de ontvangst van het nieuwe HD signaal in Limburg sinds de omzetting. Een deel krijgt gewoon geen enkele Digitenne zender, wel de Duitse.

In een verklaring geeft KPN dat er sinds de omzetting minder frequentieruimte beschikbaar is, waardoor de ontvangst kritischer is. Dat verschijnsel was na eerdere omzettingen ook al merkbaar. Maar in Limburg zijn er wel heel veel klachten. O.a. van een vakantiepark waar niemand iets krijgt.

(zie forum kpn)

Frequentiewijzigingen Digitennezenders

Er volgen weer wijzigingen in de frequenties van Digitenne bij omgezette masten. Dit keer zal het op 16 april zo zijn. (bron)

Rood = freq. v.a. 16 april; met ster=wijzigt later dit jaar (dat is soms dus een 2de wijziging bij rood met ster)

[Digitenne] Kanaalwijziging NPO regio Drenthe

Morgen, van af 26 februari, gaat het NPO pakket via een andere frequentie uitzenden. U zult dan een nieuwe zenderscan moeten uitvoeren.

Eerder bericht: Eerder kanaalwijziging NPO DVB-T2 Smilde.