Home » Posts tagged 'overleden'

Tagarchief: overleden

Mieke Telkamp overleden

Zangeres Mieke Telkamp is op 82-jarige leeftijd overleden. Haar bekendste nummer was en is toch wel “Waarheen, waarvoor”.

Zie ook nos.nl.

Programmawijziging i.v.m. overlijden Prince

I.v.m. de onverwachte dood van Prince is er vanavond om 00:05 uur op NPO 1 een herhaling van het programma de TV show met Prince. De herhaling van Pauw wordt ca. 25 minuten later uitgezonden.

Update 21:15 uur.
Ook in RTL Late Night wordt stilgestaan bij de dood van Prince. Humberto ontvangt Gerard Ekdom en Loïs Lane met wie hij over Prince zal praten. Zanger Bo Saris brengt een muzikale ode. Zie ook http://www.rtllatenight.nl/ .

Ook Pauw laat het niet voorbij gaan. In de studio zijn o.a.Sylvana Simons en Leon Verdonschot. Zij zullen stilstaan bij het muzikale leven van Prince. Zie ook http://pauw.vara.nl/komende-uitzending .

Johan Cruijff overleden

Johan Cruijff is vandaag overleden. Hij werd 68 jaar. De topvoetballer leed aan longkanker. Tot 24 jaar geleden was hij een zware kettingroker. Daar stopte hij mee na een hartaanval.

David Bowie overleden

Vandaag is bekend gemaakt dat de zanger gisteren is overleden op 69-jarige leeftijd. Hij leed al geruime tijd aan leverkanker.

Via 192TV, NPO en Radio 10 uitgebreid aandacht voor David Bowie. Zie de collega’s van TotaalTV voor meer informatie.

Radio 10 eert de zanger uitgebreid. Via Radio 10 worden regelmatig de hits van de zanger gedraaid. Via het themakanaal Radio 10 gold, dat (helaas voor mij en vele anderen) alleen via DAB+ is te krijgen, zijn alleen maar Bowie nummers te horen.
http://www.radio10.nl/headlines/radio-10-eert-david-bowie-op-dab/

Zanger Armand overleden

De (protest)zanger Armand is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij stond bij de Burgerlijke Stand ingeschreven als Herman George van Loenhout.

Hij was een groot voorstander van de legalisering van soft drugs. Daardoor werd hij door platenmaatschappijen in de ban gedaan. Hij besloot daarop in eigen beheer uit te gaan brengen.

TV journalist Mark Bos overleden

TV journalist Mark Bos is afgelopen vrijdag aan de gevolgen van uitgezaaide prostaatkanker overleden. Onlangs deed hij in RTL Late Night nog zijn verhaal (uitz. 23 april). Mark was verslaggever voor Editie NL en RTL Nieuws.

Mark Bos. (49)
foto: Televizier

Spock overleden

Acteur Leonard Nimoy is overleden, zo is bekend gemaakt. Hij is bekend als Spock, de man met de puntoren uit de serie Star Trek uit de jaren 60/70 op televisie. Later is met dezelfde cast ook diverse bioscoopfilms n.a.v. de serie gemaakt. Leonard Nimoy is 83 jaar geworden. De acteur leed aan COPD.

Musicus Ad van de Gein overleden

Leider en pianist van het cocktailtrio, Ad van de Gein, is vannacht overleden. Dit is door zijn familie bekend gemaakt. Ad deed mee aan deze editie van ‘Krasse Knarren’. Van de Gein is 92 jaar geworden. Hij was onlangs in ziekenhuis opgenomen met een longontsteking.

I.v.m. zijn overlijden is de herhaling van het programma vandaag komen te vervallen.

Richard Attenborough overleden

Acteur en regisseur Richard Attenborough is overleden op 90-jarige leeftijd, heeft zijn familie meegedeeld. Hij is de broer van David Attenborough. Richard is o.a. bekend van zijn rol in Jurassic Park uit 1993. Hij speelde daar de excentrieke miljardair John Hammond die een amusementspark met echte Dinosauriërs wil opzetten. Een andere grote rol was in The Great Escape uit 1963.

Bekende films die hij regisseerde zijn Gandhi, A bridge too far en Cry freedom.

Richard Attenborough was na een beroerte in 2008 gekluisterd aan een rolstoel.

Meer informatie over deze acteur en regisseur vindt u via imdb.com .

Frits Thors overleden

De oud-journaallezer Frits Thors is overleden, maakt de NOS bekend. Hij heeft de respectabele leeftijd van 104 jaar mogen bereiken. Vele oudere jongeren (her)kennen hem nog wel aan zijn markante, witte, kapsel en zijn zwartomrande bril. Zijn stem was uit duizenden te herkennen; vooral zijn keurige uitspraak viel op.

Thors werkte van 1928 tot 1980 bij de omroep. Hij werkte o.a. voor de AVRO en de Wereldomroep.  Eerst bij de radio; in 1965 maakte hij, imddels 50, de overstap naar het journaal op televisie. Van ’65 tot ’72 was hij anchor bij het televisiejournaal. Dat heette tot ’69 NTS journaal en daarna is het NOS journaal gaan heten. Van ’72 tot en met 1980 werkte hij nog voor de AVRO-radio. Toen ging hij, inmiddels 70 jaar, met pensioen.

(bron)

Nos.nl: Thors bekend om zijn keurige uitspraak.

Pater Frans van der Lugt vermoord in Homs

De in Syrië woonachtige Jezuïetenpater Frans van de Lugt is in Homs op beestachtige wijze vermoord. Hij is door gewapende mannen meegenomen, geslagen (gemarteld?) en daarna met twee kogels in het hoofd geëxecuteerd.

De pater kwam in februari nog in het nieuws door middel van een noodkreet op Youtube. Dat filmpje is ook op tv uitgezonden. Klik hier om de uitzending van Kruispunt te bekijken.

Frans van de Lugt is 75 jaar geworden.

Meer video’s van de pater op Youtube.

Bron.

Achternicht Johnny Cash vermoord

Gisteren is Courtney Cash (23), de kleindochter van de broer van de zanger, vermoord in haar huis in Cookeville. Ze woonde daar met haar vriend en hun gezamenlijke dochtertje. Haar lichaam was in een kist gestopt die niet ver van de voordeur stond.

Het stel kreeg waarschijnlijk, na een avond stappen, ruzie. De dader begon in te steken op het stel. Haar vriend William Austin Johnson wist, hoewel gewond, zijn dochtertje mee te nemen en vervolgens naar een ziekenhuis te rijden. Daar wordt hij behandeld voor steekwonden. Courtney Cash overleefde de aanval niet.

De dader is gepakt. Het is de 27-jarige Wayne Garcia Masciarella. Het was een huisvriend waarmee het stel was gaan stappen.

De reden van het incident moet waarschijnlijk gezocht worden in drugs.

bron.

Cats gitarist Cees Veerman overleden

De gitarist van The Cats is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in Indonesië, waar hij de laatste twee jaar woonde.

Regisseur Scott Kalvert (49) overleden

In Los Angeles is het levenloze lichaam van regisseur Scott Kalvert gevonden. Hij is thuis gevonden en de politie gaat uit van zelfdoding.

Kalvert regisseerde meest muziekvideo’s en muziekfilms. Een van zijn weinige speelfilms is The Basketball diaries uit 1995. Hierin speelde Leonardo di Caprio.

Voor al zijn activiteiten verwijs ik u naar zijn infopagina op imdb.com.

Ghostbuster Harold Ramis overleden

Acteur Harold Ramis is overleden op 69-jarige leeftijd.

Hij werd bekend door zijn rol van dr. Egon Spengler in de eerste Ghostbuster film uit 1984.

Verder speelde hij rollen in Stripes, As Good as it Gets, Analyze this, Analyze that, Bedazzled en vele andere films.

Waaraan de acteur is overleden is niet bekend.