Home » Posts tagged 'vodafone'

Tagarchief: vodafone

Fusie Vodafone en Ziggo

De fusie tussen Vodafone en Ziggo is goedgekeurd. Voorwaarde is dat Vodafone stopt met haar dienst Vodafone Thuis. Hieronder valt telefonie thuis, internet en interactieve televisie.Vodafone dient “Vodafone Thuis” te verkopen. Binnen het bedrijf is dit bekend onder de term Consumer Fixed business. Men heeft momenteel 150.000 abonnee’s. Vodafone vermeldt dat er enkele gegadigden zijn, maar wil niet zeggen welke.

Berichtgeving Vodafone.

en Tweakers legt uit… 😉

(bovenstaande bericht 2de keer herzien op 5 nov. 2016 om 16:55 u.)

AbnAmro tennis voor bijna alle digitale abonnees

Via een groot deel van de providers die Sport1 aanbieden is het AbnAmro tennistoernooi voor álle digitale kijkers te volgen. Onderstaande providers hebben dan het kanaal Sport1 tennis open staan. Alleen Digitenne, want die heeft geen Sport1, en Canaldigitaal doen niet mee.

Het toernooi wordt gehouden van 10 februari t/m 18 februari in Rotterdam. Evenementencentrum Ahoy is dan omgebouwd tot tenniscentrum.

Provider  Kanaal
UPC  215
Ziggo  404
KPN  234
Caiway   55
Tele2   37
Telfort  234
XS4ALL  234

Zie voor een overzicht van kanaalnummers en meer informatie de site van Sport1.

Dorp Espel (Flevopolder) heeft geen mobiel bereik

De problemen die ik op het platteland van Zweden heb met de mobiel, geen binnenshuis bereik en buiten moeizaam, blijken zelfs ook in Nederland voor te komen.

Het dorp Espel in de Flevopolder hééft gewoonweg geen mobiel bereik. Het valt buiten het zendbereik van de masten van alle providers.

In het dorp wonen nét te weinig mensen, bij 1500 klachten over geen bereik nemen providers pas maatregelen. Er wonen 1400 mensen. Waar geen rekening mee gehouden wordt is dat die regel is ingesteld om uitval van een mast te constateren. Maar het dorp Espel hééft gewoon geen bereik van masten.

Na dit nieuws zal het dorp ook hoogstwaarschijnlijk nooit voldoende inwoners hebben voor 1500 klachten… 😉

Ook met hun mobiel internet kunnen de bewoners niks. Ze moeten het dorp uit, naar de ‘bewoonde’ wereld, om ook mobiel internet te kunnen gebruiken. Laat staan te bellen.

Wil je in Espel draadloos bellen dan moet dat dus met je draadloze toestel (dect) via je vaste aansluiting. Maar als die laatste het niet doet heb je dus een probleem in Espel.

Waar Espel ligt? Zie deze kaart (Google maps).

Zie ook: hartvannederland.nl.

Overigens, met een smartphone heb je een slechter bereik dan met een ‘ouderwetse’ mobiel. Op de plek in Zweden doet een smartphone het binnen helemaal niet, zelfs niet bij het raam. Een gewone mobiel geeft bij de buitenmuren en ramen wel binnen iets bereik: 1 streepje.

Verrassingsbelletje met Vodafone

Momenteel wordt u, als u belt met Vodafone mobiel naar een ander mobiel nummer, niet altijd verbonden met het juiste toestel. Er is een storing bij Vodafone. De storing begon vrijdagochtend tegen elfen.

Zo’n situatie kan soms best leuke gesprekken opleveren, weet ik uit ervaring. Maar helemaal prettig is het natuurlijk niet.

Volg de belevenissen van Vodafone gebruikers over de storing via Twitter.

(Weet iemand of deze storing inmiddels is opgelost? Ik kan dat nergens vinden. Meldt het even in een reactie. Ikzelf heb geen Vodafone namelijk)

Zendmast Ter Apel van Vodafone al 2 weken uit de lucht

Abonnees van Vodafone in Ter Apel en omgeving zijn het zat, meldt RTV NOORD. De zendmast is al 2 weken uit de lucht. Dit komt doordat de stroom van het voormalige zusterhuis, waar de mast op staat, is uitgeschakeld in verband met de sloop van het pand. De overige operators die op dat dak stonden hebben hun antenne’s al verplaatst.

Volgens een woordvoerder van Vodafone zou het probleem dinsdag opgelost moeten zijn.

Landelijke internetstoring Vodafone

Vodafone kampt momenteel met een landelijke internetstoring in het mobiele 3G netwerk. Een deel van de kalnten kan niet mobiel internetten.

Onlangs hebben de landelijke operators een convenant gesloten waarbij is afgesproken om bij grote storingen elkaars klanten te bedienen. Dit betreft echter alleen bel- en sms-verkeer. Voor internet ligt het technisch (nog?) te ingewikkeld.

Update: rond 18:15 u was de storing verholpen.