Home » Nieuws

Categorie archief: Nieuws

Derk Bolt ontvoerd in Colombia

Spoorloos journalist Derk Bolt is zaterdag, samen met zijn vaste cameraman Eugenio Follender, ontvoerd in Colombia. Welke organisatie verantwoordelijk is is nog niet bekend en wordt momenteel uitgezocht door Buitenlandse zaken.
Ze waren voor het programma Spoorloos opnamen aan het maken van een onderzoek naar de moeder van een in Nederland geadopteerde man. Het gebied waar ze in waren staat bekend als risicogebied. Er zijn meerdere guerrillagroepen actief. Ze gebruiken ontvoeringen om hun activiteiten te financieren.
Buitenlandse zaken wil overigens niet bevestigen dat het om Bolt en zijn cameraman gaat. Ook KRO-NCRV hult zich nog in stilzwijgen.

Meer nieuws: nos.nl, nu.nl.

Tele2 stopt ondersteuning 2G en 3G na verlenging

Tele2 stopt de ondersteuning van 2G en 3G voor klanten die van af 1 februari verlengen (je neemt dan een nieuw abonnement op je nummer). Ook voor klanten die van af 1 februari een abonnement nemen is gebruik van 2G en 3G niet meer beschikbaar. I.i.g. niet voor zelf bellen, sms versturen en internet gebruiken. Gebeld worden en sms ontvangen is dan alleen nog mogelijk.
Wil je dus volledig gebruik maken van je mobiel dan ben je bij deze maatschappij gedwongen om een 4G toestel te nemen / gebruiken.

Voor klanten die hun abonnement niet wijzigen veranderd er niets aan de dienstverlening. Die kunnen hun 2G (een gewoon gsm-etje) of 3G (smart)phone nog blijven gebruiken.

Tele2 heeft een eigen 4G netwerk. Voor 2G en 3G huren ze ruimte op het net van T-Mobile. Die extra kosten wil het bedrijf van af.

Mieke Telkamp overleden

Zangeres Mieke Telkamp is op 82-jarige leeftijd overleden. Haar bekendste nummer was en is toch wel “Waarheen, waarvoor”.

Zie ook nos.nl.

RTL 4 schoffeert oudere kijker

In mijn ogen schoffeert de zender de oudere kijker. Het programma Jopie Parlevliet show kijken kennelijk wat oudere kijkers naar. En dát geeft RTL op als reden dat de show, al na 2 seizoenen, gaat stoppen: er kijken te veel ouderen.

Echt sneu die reden.

Mijn oproep bij deze aan ouderen: laat de zender 1 week links liggen (ja ook GTST even een weekje niet). Eens kijken wat de kijkcijfers, superbelangrijk voor een commerciële omroep, doen. En derhalve de kracht van de kijker!

Tele2 komt er niet uit met Fox Sports en stopt doorgifte

Tele2 is niet tot een akkoord gekomen met Fox Sports. Hierdoor zal de voetbalzender, die via 6 HD kanalen uitzendt, niet meer te zien zijn bij deze provider. Er worden nu al geen abonnementen op de zendergroep meer uitgegeven. Bestaande abonnees mogen uitzien naar een andere provider. Fox Sports zal nog tot 13 september worden doorgegeven. Daarna is het over en uit.

Abonnees die naar het eredivisie voetbal willen blijven kijken kunnen o.a. overstappen naar KPN. Die heeft onlangs wél een akkoord bereikt met Fox Sports. Daardoor is daar en ook bij XS4ALL en Telfort doorgifte gewaarborgt. Ook bij Vodafone wordt Fox Sports doorgegeven. Daar is één zender in het basispakket geplaatst. Daardoor zijn de pakketten wel duurder geworden. De overige 5 zenders kunnen, als één pakket, extra worden genomen voor € 12,50 per maand.

Enkele kabelaars zijn ook nog steeds in onderhandeling met Fox Sports. Delta, KabelNoord en SKV hebben nog geen contract. CaiWay ook niet, maar verwacht er wel uit te komen.

Zie ook TotaalTV.
Eerder bericht op deze site.

Akkoord KPN en FOX SPORTS

Er is een akkoord bereikt tussen KPN en Fox Sports!
KPN klanten kunnen eredivisie blijven kijken.

De basis is dat er feitelijk een voortzetting plaats vind van de bestaande doorgifte. Er komt geen kanaal in het basispakket. Maar ja, eigenlijk was het niet in het basispakket maar verplichte afname voor 1 kanaal van alle abonnees geweest.
Verder houdt het nieuwe contract in dat KPN Fox Sports tegen een gunstigere prijs kan aanbieden. Daarover doet KPN de komende dagen mededelingen.

Persbericht KPN

Persbericht Fox Sports

Nieuwsbericht nos.nl .

Fusie Vodafone en Ziggo

De fusie tussen Vodafone en Ziggo is goedgekeurd. Voorwaarde is dat Vodafone stopt met haar dienst Vodafone Thuis. Hieronder valt telefonie thuis, internet en interactieve televisie.Vodafone dient “Vodafone Thuis” te verkopen. Binnen het bedrijf is dit bekend onder de term Consumer Fixed business. Men heeft momenteel 150.000 abonnee’s. Vodafone vermeldt dat er enkele gegadigden zijn, maar wil niet zeggen welke.

Berichtgeving Vodafone.

en Tweakers legt uit… 😉

(bovenstaande bericht 2de keer herzien op 5 nov. 2016 om 16:55 u.)

ACM stelt onderzoek in naar eisen Fox Sports

Bericht aangepast 28-7, zie 4de alinea!

De Autoriteit Consument & Markt gaat een onderzoek instellen naar de contracteisen van Fox Sports. Diverse providers hebben hierover een klacht ingediend bij de ACM. De KPN is zelfs ook naar de rechter gestapt vanwege de “chantage” van Fox Sports.

Fox Sports eist namelijk dat het eerste kanaal in het basispakket beschikbaar komt. De zender wil hiervoor €2 (ex BTW) per abonnee (bron). Deze kosten moeten door de providers worden doorberekend naar de klant om niet zelf bijkans failliet te gaan. De providers zijn het echter niet eens met deze gedwongen verhoging van hun basis tv tarief. Voor een zender die een hoop kijkers (zeker 80%) niet wil hebben. Men vreest opzeggingen hoewel overstappen dan niet veel zin heeft omdat Fox deze eis bij alle providers waar een nieuw contract moet worden afgesloten neerlegt. Zowel IPTV providers als kabelbedrijven.

ACM is m.n. ook benieuwd naar de scheve concurrentiepositie die providers met het nieuwe contract hebben t.o.v. providers waar nog het oude geldt zonder F.S. 1 voor €2,50* in het basispakket. Overigens is het ook zo dat bij dié providers, zoals Ziggo, het F.S. totaalpakket €25 is en blijft. Bij het nieuwe contract zou dat €12,50 gaan kosten. Met het verplichte kanaal in de basis erbij komt dat dan op €15 voor 6 F.S. kanalen. In het nieuwe contract is er ook geen onderscheid meer in “eredivisie” en “internationaal”. Dat zijn dan geen gescheiden pakketten meer.

Fox Sports zelf zegt dat het eerste kanaal in het basispakket geen must is. Maar daarbij stellen ze wel een vreemde eis: ze willen van de providers wél €2 (ex BTW) per “potentiële” klant hebben (bron). Wat er op neer komt dat dat financieel feitelijk hetzelfde is als de mogelijkheid waarbij F.S. 1 eredivisie in het basispakket komt voor dat geld. Dit is een bizarre keuze die geen keuze is. Want zonder extra kanaal in het basispakket zullen klanten al helemaal steigeren tegen een verhoging van €2,50 (incl. BTW en afgerond*). Dit is de reden dat meerderen geklaagt hebben bij de ACM en KPN zich tot de rechter heeft gewend.

*€2.00 is met btw eigenlijk €2,42.

Vodafone is met hangende pootjes wel akkoord gegaan. Het bedrijf loopt op hun site te “pronken” met de belangrijkste eredivisewedstrijden in het basispakket. Maar of dát nou zo verstandig is… op hun forum verschenen binnen no time diverse klachten.

Zie ook het (pers)bericht van de ACM.

Vodafone voert basiskanaal Fox Sports in

Vodafone is gezwicht voor de nieuwe eis van Fox Sports dat het kanaal Fox Sports eredivisie 1 in het basispakket doorgegeven wordt. Deze kun je vinden op nr. 150 in HD. Hierdoor is het overigens wel zo dat de overige 5 kanalen bij Vodafone ook blijven.

De prijsverhoging van het basispakket zal daardoor voor de meeste klanten per 1 september a.s. €2,50 extra zijn. Voor de overige kanalen gaan de klanten, die het F.S. totaal pakket hebben €12,50 p/m betalen; dit was €25.

Fox Sports eredivisie 1 (verplicht voor alle klanten) €2,50 p/m
Fox Sports 2 t/m 6 (extra pakket) €12,50 p/m

De aparte eredivisie en internationaal pakketten zijn vervallen.

Zie ook de informatie op de site van Vodafone.

Alweer Voice deelnemer doodgeschoten

Tien dagen na de moord op deelneemster Christina Grimmie (22) is alweer een deelnemer doodgeschoten. Het betreft de Amerikaanse zanger Alejandro “Jano” Fuentes (45). De van Mexikaanse afkomst zijnde zanger deed mee aan de Mexicaanse versie in 2011. Hij kwam tot de laatste tien.

Hij werd neergeschoten na het verlaten van zijn studiocomplex in Chicago. Een man vroeg hem uit zijn auto te stappen. Daarna trok deze ineens een wapen en vuurde drie schoten af op het hoofd van Fuentes. Deze overleed later in het ziekenhuis.

Christina Grimmie werd ook in het hoofd geraakt. Dat gebeurde na een optreden van haar.

bron

RTL Boulevard: Frank Dane over de schreef

Mijns inziens is presentator Frank Dane in Boulevard net helemaal uit de bocht gevlogen. Hij vond het namelijk nodig om de vlog waarin vloggers OP een trein meereden te verdedigen als kattekwaad. Hij vergelijkt het zelfs met “besjes gooien naar auto’s” zoals we dat vroeger deden.

Dit kan echt niet en vereist écht een correctie. Het is namelijk spelen met je leven. De jongens reden ook nog eens achterstevoren op de trein waardoor ze ook het risico liepen om bv viaducten net niet te zien ‘aankomen’.

Die Frank Dane is écht knettergek. Dit kan je zo niet stellen op publiekelijke televisie. Mensen gaan dit nadoen. Dit MOET echt strikt veroordeeld worden!

Brand in zendmast Rotterdam

Bericht laatst bewerkt: 15:33.

15:33 u. Lokale omroepen zenden signaal Radio Rijnmond uit, klik voor informatie.

15:20 u. Door een brand in de Waalhaventoren in Rotterdam zijn radio 1, radio 4, Omroep West en Radio Rijnmond momenteel niet / slecht te ontvangen via de ether.
Ook DAB+ werkt niet.

Meer info:
http://www.rijnmond.nl/nieuws/140293/Brand-in-Waalhaventoren-voorbij-beheerder-veilig-beneden

http://nos.nl/artikel/2096120-geen-radio-door-brand-in-zendmast-rotterdam.html

Lokale omroep wordt streekomroep

Op een informatiebijeenkomst over de toekomst van de lokale omroep in Nederland is door OLON en NLPO bekend gemaakt dat lokale omroep omgetornd dient te worden naar streekomroep. Dit betekent onder andere dat lokale omroepen moeten gaan fuseren naar grotere streekomroepen.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de NLPO 5 jaar de tijd gegeven voor deze ‘ombouw’.

Het huidige aantal van 260 lokale omroepen wordt dan heringedeeld naar 50 tot 80 streekomroepen. Er zijn bij de Publieke Omroep 3 lagen: lokaal (dat wordt streek), regionaal (omroepen per provincie) en landelijk.

Bron.

Johan Cruijff overleden

Johan Cruijff is vandaag overleden. Hij werd 68 jaar. De topvoetballer leed aan longkanker. Tot 24 jaar geleden was hij een zware kettingroker. Daar stopte hij mee na een hartaanval.

BBC World News bestaat 25 jaar

Het is vandaag 25 jaar geleden dat BBC World News van start ging. Zo staat onderin beeld te lezen. Zie ook bbc.com/worldnews25 .

Eind deze maand gaat de zender op KPN in HD doorgegeven worden. Dat gaat voorlopig via kanaalpositie 734. Via nr. 36 is de zender in Standaard kwaliteit te zien. Opvallend is dat deze op KPN stereo geluid heeft en op Ziggo (504) mono-geluid heeft.

Met deze zender ligt KPN straks een mijl voor op Ziggo met HD/stereo tegen SD/mono.