Home » DAB+ » Commerciële radio al komend weekend met DAB+

Commerciële radio al komend weekend met DAB+

Categorieën

Archieven

Het ziet er naar uit dat al komend weekend de commerciële radiostations met DAB+ via de ether te krijgen zijn. DAB+ is de opvolger van het in Nederland geflopte DAB en is radio-ontvangst via de ether maar dan digitaal. Net als FM is DAB+ zónder een abonnement te ontvangen. Het enige dat, uiteraard, nodig is is een radio-ontvanger met DAB+. Die zijn er momenteel echter nog mondjesmaat. Vanaf september is het commerciële DAB+ net landelijk dekkend.

Door de uitzendingen in DAB+ komen ook de uitzendingen van Radio 10 gold weer vrij te ontvangen in de ether. Op dit moment kan die zender ‘alleen’ via internet, kabel, iptv en digitenne ontvangen worden. Voor al die media is een abonnement nodig.

Het is de bedoeling dat DAB+ op den duur de FM gaat vervangen. Maar dat proces kan nog wel 10 tot 15 jaar gaan duren. Denk maar eens aan alle autoradio’s die vervangen moeten worden. De afschrijving daar op is zeker nog zo’n 15 jaar, dus dat wordt een lange overgangsperiode. Of zenderbeheerders daar nou zo blij mee moeten zijn… Dubbel uitzenden kost tenslotte ook meer. En zolang de FM in de lucht is zijn er minder frequenties voor DAB+ beschikbaar. Het voordeel van dat digitale systeem is dat er meerdere radiozenders van één frequentie gebruik kunnen maken.

De publieke omroep zendt momenteel nog uit in DAB. Van af september schakelen die ook over op zenders met de DAB+ techniek. Dat is dan hetzelfde als de commerciële omroepen.

Eerder bericht:
DAB+ commercieel komt eraan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: