Home » iptv

Categorie archief: iptv

Klanten Telfort met Amino ondervinden storing

Op dit moment is er al enkele dagen een storing gaande bij klanten in en in de buurt van Amersfoort met een Amino ontvanger. Het live kijken kan storingen opleveren. Dit zijn glasklanten die al ruim 2 jaar of langer geleden hun abonnement bij Telfort hebben genomen en die nog op het oude glasvezelsysteem zitten. Tegenwoordig krijgen ook de (nieuwe) glasklanten interactieve tv via kpn.

Het probleem betreft live kijken. Een truukje is gebruik maken van ‘begin gemist’. Je loopt dan wel iets achter maar het programma wordt dan niet onderbroken.

Er is nog geen oplossingstermijn voor deze storing bekend.
(bron)

Bezoek een museum; gewoon via interactieve tv

Vanaf vandaag kunnen klanten van interactieve tv van KPN, Telfort en xs4all gebruik maken van MuseumTV. Het is te vinden onder On demand van het tv-menu.

Men kan gebruik maken van een selectie van ruim 100 mini documentaires. Deze laten een collectie of speciale tentoonstelling zien. U kunt dan aan de hand hiervan beslissen of u écht naar het betreffende museum of de tentoonstelling wilt gaan.

Elke maand worden er nieuwe video’s toegevoegd. Ruim 75 musea doen al mee met dit initiatief. Er is ook een website: www.museumtv.nl.

Ontdek Museum Tv.

MuseumTV is ook beschikbaar via Interactieve TV Online.
(bron)(bron)

Moeten providers meer gaan betalen voor de NPO?

NOS-directeur Jan de Jong wil dat bedrijven als Ziggo en KPN meer gaan betalen voor de doorgifte van de 3 TV en 5 radiozenders van de NPO die volgens de wet ook nog eens verplicht worden doorgegeven. Dit geeft de providers natuurlijk geen enkele onderhandelingspositie. Bovendien: betalen wij (het publiek) niet al via de belastingen? En dan ook nog eens via je provider. Dat is dubbel pakken. Hele rare constructie.

Digitenne is uitzondering

Alleen Digitenne vormt hierop een uitzondering. Daar zitten de zenders van de NPO niet in het betaalde basispakket. Dit omdat via Digitenne diezelfde NPO weer aan de verplichting moet voldoen dat “iedere Nederlander de NPO moet kunnen krijgen”. Dus wordt die doorgifte betaald door de NPO zelf. Van het kijk- en luistergeldpotje uit de belasting die wij betalen.

Vodafone Thuis wordt T-Mobile Thuis; email wijzigt ook

Klanten die Vodafone Thuis afnemen krijgen door de verkoop aan T-Mobile te maken met enkele wijzigingen. Momenteel is het verdwenen op de site van Vodafone en op de site van T-Mobile nog niet zichtbaar. Wijzigingen kunnen momenteel ook niet gedaan worden.
Het zenderaanbod wijzigt nu niet door de overname.

15 februari nieuwe naam

Per 15 februari is het beschikbaar onder de nieuwe naam T-Mobile Thuis. Dan is het ook online weer beschikbaar. Dat is nu niet het geval i.v.m. aanpassingen en verplaatsen van apparatuur e.d.

Nieuw emailadres

Klanten kunnen nog tot eind dit jaar gebruik maken van het @vodafone.nl adres. Daarna kan alleen nog maar het @t-mobile.nl adres gebruikt worden.

Voordelen blijven

Klanten die voordelen hadden doordat ze ook Vodafone Mobiel hadden houden deze voordelen. Nieuwe klanten van T-Mobile Thuis kunnen met een Vodafone mobiel uiteraard geen aanspraak meer maken op de voordelen. Dat gaat gecombineerd worden met mobiele T-Mobile abonnementen.

Landelijke TV storing bij Vodafone

Al sinds gisteravond heeft Vodafone een storing op het TV platform. Daardoor is er blokvorming te zien op de zenders.

Men is uiteraard druk bezig de storing te tackelen.

Zie ook: TotaalTV.nl .

… uitgerekend vandaag wordt ik geacht een Vodafone pakket aan te sluiten. Met TV idd.

NPO wil hogere vergoeding themakanalen

De NPO wil providers een hogere doorgifte vergoeding gaan vragen voor de themakanalen. Deze worden nu veelal doorgegeven in aanvullende pakketten i.v.m. de vergoeding die de providers moeten betalen.

De kanalen waar opnieuw over onderhandelt gaat worden zijn NPO Politiek, NPO nieuws, NPO Best/Zapp, NPO Cultura en NPO 101. Dit zijn tevens de themakanalen die volgend jaar door zullen gaan.

Voor de NPO zenders NPO 1,2,3 en radio 1,2,3,4,5 betalen de providers een vaste doorgiftevergoeding. Deze zenders moeten ook doorgegeven worden van de mediawet. Aan dit laatste veranderd dus niets.

HD storing treft KPN

Update: onderstaande storing is verholpen.

Momenteel zitten KPN abonnees zonder een groot deel van de HD zenders.

De HD versies van Fox Sports, Sport1, HBO en Film1 zijn uitgevallen. Ook opnamen maken van de zenders werkt momenteel niet. Stel dus een opname in via de SD versie!!
Verder zijn de volgende zenders momenteel ook getroffen door de storing:

711 Comedy central
712 Nickelodeon
713 MTV
714 Fox
716 TLC
718 EUROSPORT
719 EUROSPORT2
723 24KITCHEN
724 BBC ONE
725 NAT GEO
726 HISTORY
727 DISNEY
728 DISNEY_XD
756 NAT GEO WILD
772 E!

Van al deze zenders kan alleen de SD variant bekeken worden. De overige HD zenders, ook de ‘glas’, zijn wel beschikbaar.
De storing begon om 18:41 u. Eind: 22:30.

Pinkpop live via NPO Cultura

Via NPO Cultura is Pinkpop in Landgraaf live te volgen. Bij de meeste providers staat dit in een pluspakket.

Ziggo geeft deze zender dit weekend door via het Evenementenkanaal. Dat is te ontvangen voor iedereen die een digitale ontvanger gebruikt!

Focuz TV vraagt faillissement aan

Focuz TV is failliet. De zender heeft het faillissement aangevraagd. Eigenaar Peter Vlug heeft dit bevestigd. Naar verwachting zal de zender met enkele dagen op zwart gaan. Tot 1 juli zou hij nog landelijke dekking hebben bij kpn. Daarna alleen nog in Gelderland.

Eerder ging de zender onder de naam Graafschap TV ook al failliet. Er waren de laatste tijd totaal geen advertenties meer te zien; er waren geen adverteerders meer geïnteresseerd te krijgen.

Zie ook gelderlander.nl .

KPN wil stopzetten HD pakket niet bevestigen

Sinds 21 april ontbreekt het HD extra pakket in álle overzichten bij KPN. Ook bij XS4ALL en Telfort is het HD extra pakket uit de overzichten verdwenen. In het zenderoverzicht ontbreekt het en ook de aparte pagina, die nog wel oproepbaar is, levert (meestal) een wit scherm op. Dit doet zwaar vermoeden dat men bezig is om dit pakket stop te gaan zetten. Er zitten 9 zenders in het pakket. Deze zouden dan logischerwijs verdeelt worden over de pakketten waar de SD versies van die zenders al in zitten. Dit zou betekenen dat gebruikers van het basispakket er een aantal HD zenders, w.o. BBC 1, bij zouden krijgen. Ook gebruikers van het pluspakket zouden in dat geval een uitbreiding van het HD aanbod tegemoet kunnen zien.

Via de decoder en MijnKPN is het HD extra pakket wel nog steeds zichtbaar. Maar dat zou natuurlijk kunnen omdat huidige abonnees van dat pakket die zenders natuurlijk wel moeten blijven zien momenteel.

Zodra er bevestiging is vanuit KPN dat men het pakket verdeeld over het basis- en pluspakket melden we dat hier natuurlijk direct.

Er wordt druk gediscussiëerd en verondersteld op het forum van kpn.

Zie ook TotaalTV en Telecompaper .

Sport1 komt met autosportkanaal

Nu de jonge Max Verstappen zijn schreden heeft gezet in de Formule 1 vindt Sport1 het tijd voor een speciaal kanaal. Met ingang van 1 mei introduceert men Sport1 Racing. Op dit 24-uurs kanaal zullen autosportliefhebbers zeer aan hun trekken komen. Het kanaal Sport1 tennis wordt hiervoor opgeofferd.

Het kanaal wordt op 1 mei feestelijk geopend met Max Verstappen. Hij zal acte de présence geven in Utrecht. Daar organiseert men de Sport1 racedag.

Sport1 Racing is bij alle providers beschikbaar waar nu het tenniskanaal is. Bij Ziggo: 404 en bij KPN, XS4ALL en Telfort op nr. 236. Dit kanaal is bij alle providers alleen in SD beschikbaar.

Meer info: persbericht Sport1.

En hier komt sbs9…

Hier vindt je een overzicht van de verkrijgbaarheid van sbs9. De zender gaat alleen digitaal doorgegeven worden. Onderstaand overzicht is te vinden op de teletekst van sbs9. Niet echt handig, want dan kun je het alleen zien als je het al hebt. Vandaar nu ook hier.

Bij Ziggo wordt de zender (ook) HD doorgegeven. Positie 19 (met HD-ontvanger).

De website van sbs9 is: www.sbs9.nl .

Lijst bijgewerkt: 22-4-15. (Wijz. UPC en Ziggo gaan als Ziggo verder; SBS9 op andere positie.)

Op Digitenne komt de zender niet beschikbaar.

ProviderKanaalPer datum
assendorpTV281-1 ’15
Cai Harderwijk191-1 ’15
 Caiway 538 HD, 58 SD12-1-’15
 Cambrium n.n.b.
 Canal digitaal12 (HD) 1-1-’15
 Cogas281-1 ’15
 Compenz media25 1-1 ’15
 Delta25 1-1-’15
 Edutel38 1-1-’15
 e-Quest28 1-1-’15
 Fiber38 1-1-’15
 Gem. Edam-Volendam28 1-1-’15
 Hertzinger13 1-1 ’15
 Hoogvonderen28 1-1-’15
 Jonaz n.n.b.
 KabelNoord16 1-1 ’15
 Kabeltex13 1-1 ’15
 KPN itv38 en in HD via 720 1-1-’15
KPN Digitenne
Niet beschikbaar
 n.v.t.
 KTW Waalre28 1-1-’15
 Lijbrandt telecom38 1-1-’15
 OBN (Brabantnet)38 1-1-’15
 Online12 1-1-’15
 Plinq28 1-1 ’15
 Rekam Gouda58 12-1 ’15
 SKP Pijnacker16 (nieuw 24-12) 1-1 ’15
 SKV Veendam231-1 ’15
 Solcon15 + 38 1-1-’15
 Stipte 38 1-1-’15
 Tele2 251-1 ’15
 Telfort38 (HD 720)1-1-’15
 UPC (zie Ziggo)23 (sd)+ 97(hd)* 1-1-’15
 Vodafone 12 (hd) + 38 (sd) 1-1 ’15
 XS4all38 (HD 720) 1-1-’15
 Ziggo19 (sd/hd)* 1-1-’15 / 13-4-’15

SBS9 op 1 januari bij meeste kijkers

De nieuwe zender SBS9 is bij de grootste providers v.a. de start op 1 januari beschikbaar. Bij UPC en Ziggo (pos. 28) in SD én HD. Bij Canaldigitaal en KPN alleen in SD. KPN is nog in gesprek over doorgifte in HD. Dat zal waarschijnlijk later in het jaar zijn.

Bij UPC dient men minimaal het pakket Digitale TV Starter af te nemen. De zender komt niet in het Digitale basispakket dat zo met een dvb-c of dvb-c2 ontvanger is te krijgen.

Bij Digitenne komt de zender vooralsnog niet. Om de beeldkwaliteit te behouden zou dan een andere zender moeten verdwijnen. Dat kan voorlopig niet omdat KPN contractuele verplichtingen heeft.

Op SBS9 komen vooral films en series.