Home » IPTV KPN » Philips besteed productie tv's uit

Philips besteed productie tv's uit

Laatste nieuwtjes

Categorieën

Archieven

Na meer dan 60 jaar tv’s in eigen beheer te hebben geproduceerd gaat Philips in een joint venture met het Chinese TPV deze laten produceren. Door de joint venture blijft de naam Philips op de toestellen, maar dan dus achterop “made in China”. Wel even wennen. Door de grote concurrentie tegenwoordig van uit Azië zat al jaren de klad in de winst op tv’s. Alleen rond grote evenementen koos men voor een nieuw toestel nog wel vaker een Philips, maar het was meer een schip van bijleg geworden. Jarenlang had Philips ook nog een “proeftuin”, dat was het merk Erres. Philips produceerde ook onder het merk Aristona. In de begintijd, jaren 50 en 60, hadden de toestellen een houten kast. Later, v.a. 1964, werd dat plastic, zoals dat toen bestond.

Begin 1951 startten tv-uitzendingen in Nederland. Via 1 kanaal en nog zwart-wit. Er waren nog niet veel uren uitzendingen; er kon alleen nog live gewerkt worden. Het was soms maar een uurtje per dag. In 1964 experimenteerde Philips rond Eindhoven met kleurentelevisie. Zie hier één van de allereerste kleurentelevisies uit 1964 !! De eerste reguliere uitzendingen in kleur kwamen in 1969. Toen nog alleen via Lopik te ontvangen. Ook kijkers in de regio Eindhoven konden v.a. dat moment in kleur kijken. Als ze zich tenminste zo’n duur kleurentoestel konden veroorloven. In de rest van het land werd toen nog alleen in zwart/wit uitgezonden. Aangezien de kleuren apart van het zw/w signaal kwamen konden de uitzendingen ook met een zw/w toestel worden bekeken, maar dan dus niet in kleur. Ik weet nog dat wij in 1974 onze eerste kleuren-tv hadden; we waren de 2e in onze straat. Alle buurtkinderen kwamen naar de fabeltjeskrant in kleur kijken, een waar feest.

Philips door de jaren heen in foto’s.

Jaren ’60. Zwart/wit. Verhouding 4:3. Beelddiagonaal: 25 cm. Let op de nog behoorlijk ronde “hoeken” van het beeld.
Image not available
Bezoek (de site van) het tv-museum waar deze foto vandaan komt

Hieronder een vroege kleurentelevisie uit 1970. Beeldverh. 4:3 en diagonaal 59 cm, toen de enige maat in kleurenbuizen. Deze kostte toen
ca. 2000 gulden. (€ 970,– !!)
Image not available

En deze is uit de jaren ’80:
Image not available

Image not available

Tegenwoordig geen beeldbuis meer maar een LCD of PLASMA scherm. Beeldverhouding nu 16:9. Philips heeft zelfs tv’s met een beeldverhouding van 21:9, de bioscoopverhouding.
Image not available


2 reacties

  1. […] Eerder al stootte het bedrijf de televisietak af aan de Chinese fabrikant TPV, zie het artikel uit april 2011 op deze site. De overige consumentenelectronica is onlangs verkocht aan het Japanse Funai. Beide […]

  2. […] 2011 verkocht Philips al de televisietak aan het Chinese TPV. Daar heb ik middels een eerder artikel toen aandacht aan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: