Home » Posts tagged 'hd'

Tagarchief: hd

Nieuwe app interactieve tv KPN ondersteunt straks HD

KPN heeft een nieuwe app geïntroduceerd voor tv kijken via internetdevices. Deze app gaat ook de weergave in HD ondersteunen, maar dat komt nog!
Op dit moment is ie beschikbaar voor Android telefoons en iPhone. Die voor Android tablets en iPad volgen binnen een maand als het goed is.

Voor de laptop, Windows, komt een geheel nieuwe versie van de website online. Ook deze zal zeker HD gaan ondersteunen.

Meer info over de nieuwe app en downloaden: https://www.kpn.com/service/televisie/online-tv-kijken.htm .
TV kijken via de Windows laptop kan via http://www.interactievetv.nl (Nieuwe url!)
Forumtopic hierover.

Uitbreiding HD bij KPN op komst

KPN gaat de komende maanden zenders die al alleen SD in het aanbod zitten in HD doorgeven. De woordvoerder kon nog niet zeggen welke zenders het betreft. Maar als ik het lijstje langs ga zijn er nog wel een paar mogelijk. ARD en ZDF natuurlijk. Maar vergeet SyFy en 13th Street niet. CNN en Euronews zou ook nog kunnen. Al deze zenders worden ook in HD uitgezonden maar nog niet bij KPN. Zenders als WDR, NDR en ARTE zijn ook HD mogelijk.

KLIK HIER voor het huidige HD overzicht bij KPN (incl. HDglas).

Geen uitbreiding betere HD streams bij KPN

KPN heeft bekend gemaakt de verbeterde HD streams niet uit te breiden met meer zenders. Deze betere streams noemen ze HDglas. Deze zijn ook alleen voor glasvezelaansluitingen beschikbaar. Ze hebben een bandbreedte van 12.5 Mb/s. De overige HD zenders van KPN zijn 9 Mb/s. De SD is 4 Mb/s.

Het blijft dus bij de NPO en de Nederlandse commerciële zenders in prima HD kwaliteit. Uitgezonderd RTL Z en SBS 9. Die, en de overige HD zenders, zijn en blijven in de standaard HD kwaliteit van 9 Mb/s beschikbaar.

HD storing treft KPN

Update: onderstaande storing is verholpen.

Momenteel zitten KPN abonnees zonder een groot deel van de HD zenders.

De HD versies van Fox Sports, Sport1, HBO en Film1 zijn uitgevallen. Ook opnamen maken van de zenders werkt momenteel niet. Stel dus een opname in via de SD versie!!
Verder zijn de volgende zenders momenteel ook getroffen door de storing:

711 Comedy central
712 Nickelodeon
713 MTV
714 Fox
716 TLC
718 EUROSPORT
719 EUROSPORT2
723 24KITCHEN
724 BBC ONE
725 NAT GEO
726 HISTORY
727 DISNEY
728 DISNEY_XD
756 NAT GEO WILD
772 E!

Van al deze zenders kan alleen de SD variant bekeken worden. De overige HD zenders, ook de ‘glas’, zijn wel beschikbaar.
De storing begon om 18:41 u. Eind: 22:30.

NPO medio 2017 in HD in de ether

De NPO is voornemens om per 2017 in HD te gaan uitzenden via dvb-t2. Voor de NPO is geen abonnement nodig via de ether. Ongeveer de helft van de kijkers via dvb-t heeft ook een Digitenne-abonnement.
Voor KPN, die de licentie heeft voor de overige zenders, is het een kostbare zaak om te switchen naar het nieuwe dvb-t2 systeem, wat HD uitzendingen mogelijk maakt. Ook is het dan mogelijk meer zenders SD door te geven in een betere kwaliteit dan de huidige. Maar voor KPN zou het dus kostbaar worden. Zeker voor kijkers met een losse ontvanger die KPN verhuurt. Behalve ombouw van de zenders moeten al die kastjes dan vervangen. Dat gaat miljoenen kosten.

TV’s met een ingebouwde ontvanger, waarin een CI+ module wordt gebruikt, zijn al voorzien van een dvb-t2 ontvanger. Zonder module kun je daarmee alleen kijken, en luisteren, naar de zenders van de NPO. V.a. 2017 dus meer dan waarschijnlijk in HD.

Zowel voor de NPO als voor KPN (Digitenne) is het wachten op een beslissing voor verlenging van de vergunning.

Bron: broadcastmagazine .

Vanaf vandaag journaal en Nieuwsuur in HD

Met ingang van vandaag worden ook de journaals van 18:00 en 20:00 uur in de nieuwe HD standaard uitgezonden. Ook de programma’s Nieuwsuur en het Jeugdjournaal worden vanaf vandaag HD uitgezonden. Dat laatste is een énorme verbetering, want Nieuwsuur was buitengewoon wazig.

De dagjournaals worden al langere tijd in HD uitgezonden. Die komen van uit een andere, kleinere, studio die eerder verbouwd is.

Terwijl de journaals uitgezonden bleven worden, werd ook de regieruimte omgebouwd voor HD. Alle apparatuur is in de afgelopen 5 maanden vervangen.

Bron: broadcastmagazine.nl .

KPN wil stopzetten HD pakket niet bevestigen

Sinds 21 april ontbreekt het HD extra pakket in álle overzichten bij KPN. Ook bij XS4ALL en Telfort is het HD extra pakket uit de overzichten verdwenen. In het zenderoverzicht ontbreekt het en ook de aparte pagina, die nog wel oproepbaar is, levert (meestal) een wit scherm op. Dit doet zwaar vermoeden dat men bezig is om dit pakket stop te gaan zetten. Er zitten 9 zenders in het pakket. Deze zouden dan logischerwijs verdeelt worden over de pakketten waar de SD versies van die zenders al in zitten. Dit zou betekenen dat gebruikers van het basispakket er een aantal HD zenders, w.o. BBC 1, bij zouden krijgen. Ook gebruikers van het pluspakket zouden in dat geval een uitbreiding van het HD aanbod tegemoet kunnen zien.

Via de decoder en MijnKPN is het HD extra pakket wel nog steeds zichtbaar. Maar dat zou natuurlijk kunnen omdat huidige abonnees van dat pakket die zenders natuurlijk wel moeten blijven zien momenteel.

Zodra er bevestiging is vanuit KPN dat men het pakket verdeeld over het basis- en pluspakket melden we dat hier natuurlijk direct.

Er wordt druk gediscussiëerd en verondersteld op het forum van kpn.

Zie ook TotaalTV en Telecompaper .

Meer HD bij KPN: Fox, Disney channel en Disney XD

Bovenstaand genoemde zenders zijn vandaag toegevoegd aan het basis-aanbod van KPN. Beschikbaar voor alle abonnees dus (tenzij ze geen HD kunnen krijgen).

714 Fox HD
727 Disney channel HD
728 Disney-XD HD

Beter HD via glasvezel bij KPN !

Vanaf 2 december introduceert KPN betere HD-streams voor glasvezel. Dit betekent dat glasvezel klanten toch (eindelijk… ) gaan krijgen waar ze tóch € 5 per maand meer voor betalen. In eerste instantie werkt het alleen met ontvangers van het type 2260 en 2952.

LET OP: de verbeterde HD-streams zijn wel op afwijkende nummers te bekijken:

Namelijk van 661 t/m 670 voor de zenders NPO 1 t/m RTL 8 (in de volgorde waarin ze ook staan van (70)1 t/m (7)10 )

661 NPO 1
662 NPO 2
663 NPO 3
664 RTL 4
665 RTL 5
666 SBS 6
667 RTL 7
668 NET 5
669 Veronica / Disney X D
670 RTL 8
Halverwege 2015, de datum is helaas nog niet bekend, krijgen alle glasvezel klanten met Interactieve Televisie van KPN de beschikking over de betere HD kwaliteit. Vanaf dat moment worden ook de andere TV-ontvangers ondersteund, zoals de 1853 of de 1963. Overigens hoef je zelf geen actie te ondernemen, de verbetering wordt automatisch doorgevoerd voor klanten van KPN, Telfort en XS4all.

Meer informatie ? Lees dan hier verder.

NOS journaal deels in HD

Van af 23 november gaat het NOS journaal enkele uitzendingen in HD brengen, meldt Totaaltv.nl op haar site.

Het betreft echter nog steeds niet de belangrijkste uitzendingen van 18:00 u, 20:00 u, Jeugdjournaal en Nieuwsuur. Die komen uit een andere studio die nog aangepast moet worden. Die is pas voorjaar 2015 klaar.

De uitzendingen overdag gaan dus wél HD worden.

Toch jammer dat de NOS eigenlijk zo achter loopt op de norm anno 2014: HD.

BBC ONE en TWO binnenkort HD bij Ziggo

Binnenkort komen BBC One en Two in HD beschikbaar bij kabelaar Ziggo, zo bevestigt Ziggo tegen Totaaltv.nl . Dit is een grote wens van velen. Deze zenders werden zeer gemist door abonnees van Ziggo. Bij andere kabelbedrijven waren deze zenders, of in ieder geval een van de twee, al in HD beschikbaar.

# Deze zenders zijn per 1 september toegevoegd. Via de posities 601 en 602, voorheen SD, zijn de HD versies te krijgen*. De SD versies zijn te krijgen via 971 en 972.

*Uiteraard krijg je met een SD ontvanger de SD versies nog op 601 en 602.

NOS valt weer tegen: Halve finales Wimbledon niet in HD

Weer valt de NOS zwaar tegen. De uitzending van Wimbledon met de halve finales van de heren is zichtbaar niet in hd. Terwijl bij de VRT op één de Tour in hd was en op Canvas het tennis ook duidelijk hd-beeld-kwaliteit is.

Jammer, NOS

Analoge kijkers Ziggo snijden zichzelf qua aanbod

Kijkers die nog steeds alleen analoog kijken via Ziggo snijden zichzelf behoorlijk in de vingers … eh het aanbod ten aanzien van het aantal te bekijken zenders. Immers, als je het digitale TV Standaard pakket afneemt betaal je nog steeds € 17,75 per maand. Maar dan heb je wél 60 tv-zenders waaronder 16 in HD kwaliteit. Dat zijn Ned. 1 t/m 3, RTL 4,5,7 en 8, SBS 6, NET 5, Veronica, Comedy Central, Discovery Ch., Nat. geographic, Eén, Canvas en Eurosport.

De investering is eenmalig. Je hoeft alleen een digitale ontvanger te kopen en een smartcard van Ziggo. Voor alleen SD (je krijgt dan de 16 genoemde zenders in SD kwaliteit) kost dat ca. € 90 totaal. Wil je HD kijken dan kost de ontvanger zo tussen €150 en €300 afhankelijk van type/model/mogelijkheden. Heeft u een tv met een ingebouwde ontvanger dan schaft u een CI module (voor Ziggo) aan en een Ziggo-smartcard. Op zo’n tv is het zonde om analoog te (blijven) kijken. Op de Ziggo site kunt u daar informatie over vinden.

Nog even dit, digitale tv is met IEDER toestel mogelijk zolang er een scart aansluiting op zit. Dus ook met een ‘ouderwetse’ tv met een scherm in de verhouding 4:3 is digitale tv mogelijk met een extra SD kwaliteit ontvanger. Een duurdere HD ontvanger is bij een beeldbuis (4:3 en 16:9) natuurlijk niet van toepassing. Wel bij een LCD of Plasma televisie. Die hebben ook vaak een of meer hdmi aansluitingen voor een hoogwaardige (HD) verbinding. Of een eigen digitale tuner zoals hier al eerder vermeld.

UPC

Ook UPC heeft een digitaal basispakket voor het ‘normale’ kabeltarief. Hier is alleen een ontvanger voor nodig, dan kunt u de zenders zo instellen. Dat zijn er 30 inclusief (bij HD) Ned. 1,2, en 3 in HD. Zie daarvoor deze eerdere artikelen.
Ongecodeerd basispakket bij UPC
TV instellen op standaard digitaal pakket van UPC

Pilot: uitzending gemist in HD

De NPO en Caiway gaan als test programma’s in uitzending gemist aanbieden in HD-kwaliteit, aldus een NPO medewerker.

De HD-kwaliteit wordt niet aangeboden via Hbb of SmartTV. Die streams blijven vooralsnog ca. 1 mb. Dat is iets lager dan SD-kwaliteit. Dat wordt aangeboden tussen 2,5 en 4 mb. I.v.m. verschillen in compressie hoeft dat niet veel verschil in de kijkervaring te geven.

Basispakket CaiWay: 24 HD kanalen

CaiWay heeft bekend gemaakt via glasvezel een basispakket te gaan leveren met maar liefst 24 HD kanalen, zo meldt Totaaltv. In totaal geven ze 60 tv-zenders door, maar enkele zullen dus dubbel zijn in SD en HD kwaliteit.

Via glasvezel gaat ook een internetsnelheid geleverd worden van 75 tot 300 mbs, afhankelijk van het gekozen abonnement.

Zie verder Totaaltv.nl.