Home » Televisie » TCM stopt in Nederland

TCM stopt in Nederland

Categorieën

Archieven

De filmzender TCM gaat weg uit Nederland. De stekker gaat er bij Turner Classic Movies (Nederland) al op 1 januari a.s. uit heeft eigenaar Turner Broadcasting Service besloten. En dat is best snel, aangezien het, voor mij in ieder geval, nogal onverwacht komt. Dit is te lezen op het All-cam forum.

Ik heb al menige oude film gezien, en vaak ook opgenomen, die niet of niet meer op dvd of blu ray te krijgen is. Best wel zonde deze beslissing. Nou werd er vast wel weinig gekeken, maar ik denk nog altijd zo’n 5000 kijkers per dag. Helaas wordt er niet gemeten door kijkonderzoek.

TCM wordt nog door de meeste aanbieders doorgegeven. Alleen UPC heeft hem al jaren niet meer. TotaalTV vermeld verder dat de zender bij de providers niet (direct) vervangen zal worden door een andere zender. Of dat ook een filmkanaal zal zijn is ook nog niet bekend.

Wil je weten wat er uitgezonden wordt bij TCM ga dan even naar de site http://www.tcmeurope.com/nl/ en kijk daar op de programmering. Helaas staat er niet meer informatie dan titels. Om meer over een film te weten kun je de titel opzoeken via imdb.com!


2 reacties

 1. petergv schreef:

  Het stukje was ook nog niet af. Maar werd gestoord bij het maken en heb ik derhalve tussentijds gepubliceerd. Iedereen weet dat ik altijd bronnen vermeld. En de ‘gerelateerde links’ staan er niet voor niks!
  En alsof Totaal Tv altijd bronvermelding doet… nooit dus!!! Die hebben het namelijk van http://www.ucassupport.nl/forum/index.php?topic=187376.0 . Daar was het namelijk een paar uur eerder te lezen.

  Het stukje is bij deze voltooid. I.i.g. bedankt voor je reactie. Maar bij mij komen mijn stukjes nog wel eens online als ze nog niet af zijn.

  Maar taalkundig i.i.g. beter dan bij TotaalTV !! Die hebben nooit grammatica op school gehad volgens mij.

 2. Johan schreef:

  Een waarlijk mooi stukje zonder bronvermelding. En dat is namelijk TotaalTV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: