Home » Televisie

Categorie archief: Televisie

Laatste dag VRT teletekst

Het is vandaag, 31 mei 2016, de laatste dag dat de VRT redactie teletekst nog actueel houdt. V.a. morgen staan er meldingen op dat teletekst gestopt is. Er staat verwijzing naar plekken waar de informatie wel te vinden is, zoals de internetpagina’s van de VRT.

De ondertitelservice (888) zal wel voortgezet worden. Apart genoeg is dit ook precies waar de BBC in de jaren ’70 teletekst voor ontwikkelt had.

Voor nieuws kunt u bij de Belgen voortaan terecht op deredactie.be.
Sportnieuws: sporza.be
Over de omroep: vrt.be (feitelijk de startpagina voor alles van VRT)
Alles over Één: www.een.be
Alles over Canvas: www.canvas.be
Alles over Ketnet: www.ketnet.be

Mindmasters Live stopt per direct

SBS heeft zojuist bekend gemaakt dat het programma direct stopgezet wordt. Er keken vrijdag slechts 496.000 mensen en dat is te weinig.

RTL draait livestream RTL Z, Nieuws, Boulevard en Editie NL de nek om

Met ingang van deze week is de livestream (RTL 365) waar van 6:30 tot 18:00 uur RTL Z op te zien was eruit gehaald door RTL. Via diezelfde livestream kon ook nog gekeken worden naar het nieuws van 18:00 uur, gevolgd door Editie NL en Boulevard. Dat is nu verleden tijd.

“Het nieuwe RTL Z is business NOT as usual.” Deze reclamekreet gaat inmiddels wel héél letterlijk op! 😉

Dit is natuurlijk puur om providers onder druk te zetten door klagende kijkers. Maar het is natuurlijk direct kijkertje pesten door het kijkers minachtende RTL. Want waarom is bv. The Voice anders nog steeds in SD?

Zender van de maand oktober

KPN: Animal Planet (nr. 26), Pluspakket 112 / HD 717
… in november Eurosport 2 (Pluspakket 202 / HD 719)

Ziggo: MTV live (nr. 14), TV Royaal 613 HD

Delta: Eurosport 2 (62)

RTL: geen plannen teletekst en live stream RTL Z

Er komt voorlopig géén teletekst op RTL Z heeft een woordvoerder bekend gemaakt. De beurspagina’s zijn via RTL 7 v.a. pag. 500 te raadplegen. Voordeel in deze situatie is dat veel kijkers, die nu geen toegang meer hebben tot het tv-kanaal RTL Z (o.a. digitenne), nog steeds wel de beursinformatie via TT kunnen blijven raadplegen.

Ook een (24-uurs) livestream staat vooralsnog niet in de planning. (dit laatste natuurlijk om providers onder druk te blijven zetten voor doorgifte 😉 )

Bron: TotaalTV .

Teletekst op Eurosport

Update: de actualiteit heeft dit bericht ingehaald. Sinds 13 november is er teletekst op Eurosport1 HD bij KPN, XS4ALL, Telfort, gelijk aan de teletekst op Eurosport1. Bij Ziggo ontbreekt de teletekst op de HD versie. Zie volgende alinea hoe je bij Ziggo de teletekst van Eurosport kunt raadplegen. Via Eurosport2 is HD en SD geen teletekst.

Originele bericht:

Bij veel providers zijn inmiddels de HD kanalen op lage zenderposities, KPN volgt medio 2016 hiermee. Dus bij deze even aandacht voor de teletekst bij Eurosport. Deze wordt helaas niet aangeboden op Eurosport HD en dus bv. bij Ziggo lijkt het dan of je geen teletekst hebt bij Eurosport. Stem hiervoor dan af op Eurosport (de SD versie). Dan kun je wel de teletekst informatie bekijken. Bij Ziggo is dat kanaalnummer 941.

Via Eurosport 2 wordt helemaal geen teletekst aangeboden.

Nieuwe serie exclusief bij RTL Crime

Vanaf maandag 6 juli start bij RTL Crime de serie El Capo. De serie gaat over een van de wreedste drugsbaronnen van Columbia.
De serie is maandag om 19:30 te zien.

Bron: https://nl-nl.facebook.com/RTLCrime

Cobra 11 (niet) in HD, foutje RTL 4?

Telkens staat er in beeld bij Cobra 11 “ook beschikbaar in HD”. Het beeld is echter verre van HD. Foutje RTL?

Extra lange Utopia vanavond

Er is vandaag een extra lange aflevering van Utopia. Hierin de 500 dagen in Utopia kwis. De vragen zijn allemaal verzonnen door Giorgio. Hij is de enige bewoner die er vanaf de eerste dag, 31 december 2013, in zit. Het programma is van 19:30 tot 20:30 op SBS6.

Omroep Zeeland blijft op Satelliet maar bij CD

Omroep Zeeland zal toch via de satellietschotel te zien blijven. Alleen niet meer FTA. De zender gaat onderdeel uitmaken van het basispakket van Canaldigitaal. Had u, in Zeeland, daar dus nog geen abonnement op dan zal dat dus nu wel moeten als u wilt blijven kijken naar uw regio-omroep.

Voor meer informatie verwijs ik u naar TotaalTV.nl .

Eerder meldden we dat Omroep Zeeland wegens de kosten zou verdwijnen van de satelliet. Daar is nu dus een oplossing op gevonden.

NOS journaal deels in HD

Van af 23 november gaat het NOS journaal enkele uitzendingen in HD brengen, meldt Totaaltv.nl op haar site.

Het betreft echter nog steeds niet de belangrijkste uitzendingen van 18:00 u, 20:00 u, Jeugdjournaal en Nieuwsuur. Die komen uit een andere studio die nog aangepast moet worden. Die is pas voorjaar 2015 klaar.

De uitzendingen overdag gaan dus wél HD worden.

Toch jammer dat de NOS eigenlijk zo achter loopt op de norm anno 2014: HD.

De rode corsage op de BBC

Op de BBC is de laatste dagen regelmatig een rode bloemcorsage waar te nemen. Gedragen door presentatoren, politici etc.

Deze corsage (zie afbeelding) symboliseert de herinnering aan de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog. De corsage, een bloem, is ontstaan uit de bijnaam van Remembrance day: Poppy day. Poppy is een klaproos.

Remembrance day is op 11 november. Dan herdenkt Engeland de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog.

Zie voor veel meer informatie de pagina’s van Wikipedia over Remembrance day (EN).

KPN springt in Twentse kabelonrust

KPN is in de Twentse poel gedoken die al her en der de Cogassoap wordt genoemd. Op dit moment nemen Cogas-klanten nog digitale diensten af via Ziggo. Maar Cogas gaat per 1-1-2015 de diensten betrekken van Caiway. Het contract met Ziggo wordt niet verlengd. Hierdoor verliest Ziggo in één klap enkele 10.000-en klanten.

En Cogas-klanten verliezen o.a. landelijke wifipunten, korting op mobiele telefonie (biedt Ziggo aan bij afname meerderen digitale diensten). Bovendien zijn de pakketten van Caiway/Cogas iets duurder dan bij Ziggo. In het Cogas-gebied biedt Caiway overigens wel pakketten aan tegen een speciale prijs. Dat is niet beschikbaar in Caiway-gebied.

KPN is er nu bovenop gesprongen met zelfs een speciale website om Twentse klanten aan te trekken. KPN is landelijk en heeft ook landelijk wifi-spots. Ook heeft KPN meer premium kanalen in HD dan Caiway. Film 1 bijvoorbeeld heeft Caiway alleen ‘Première’ in HD.

Het is een keuze die 10.000-en Cogas-klanten zullen moeten maken. En al te lang hebben ze niet meer, want per 31-12 houdt het op voor Ziggo in die regio.

LG en Samsung stoppen met productie plasmatelevisies

Fabrikant LG heeft aangekondigd te stoppen met de productie van plasmaschermen. Eind november rollen de laatste toestellen van de band. Er is te weinig vraag nog naar. LG gaat zich richten op LCD (met LEDverlichting) en OLED.

Ook Samsung beëindigd eind november de productie van plasma.

Panasonic is maart jongstleden al gestopt met plasma, zie eerder bericht op deze site.

Na november is er dus geen enkele in productie. In de loop van 2015 zijn plasma-tv’s dan waarschijnlijk ook niet meer te krijgen als de voorraden op zijn.

Utopia: Billy ook definitief vertrokken

Vandaag heeft ook Billy het Utopia-terrein, vrijwillig, verlaten. Zij zat al langere tijd niet helemaal lekker in haar vel in Utopia. Het gedwongen vertrek van Ruud, haar geliefde, heeft haar doen besluiten weg te gaan.

Voor zij vertrok lichtte zij haar beweegredenen toe in een centraal voor de hele groep.

Meer info –>

Ben toch benieuwd wat het vertrek van Ruud en Billy met de kijkcijfers gaat doen… Die liggen momenteel rond 830.000 per aflevering.