Home » Uncategorized (Pagina 2)

Categorie archief: Uncategorized

Teletekst bij HD zenders

Sedert enige tijd voegt KPN het teletekst-signaal toe aan de HD-versies van de doorgegeven kanalen. Wisselen naar de SD-versie voor teletekst is dus niet meer nodig. Via HDMI kunt u teletekst alleen krijgen via de afstandsbediening van de STB. Is deze met SCART op de tv aangesloten dan kunt u ook teletekst met de afstandsbediening van de tv krijgen, echter dan geen HD-beeld natuurlijk.

Beatrixplein Bennebroek wint klimaatstraatfeest sbs6

Inititiefnemer Joeri (16) begon 3 jaar geleden met de activiteiten. Piet Paulusma maakte dit bekend tijdens de presentatie van het weerbericht. De bewoners van het plein hebben met zijn alleen de meeste energiebesparende activiteiten ondernomen. Er deden dit jaar ruim 5.000 straten mee. Hiervan hebben er 500 het feest gewonnen. Sponsors zijn o.a. hoofdsponsor Essent, Dirk van den Broek, Proctor & Gamble, kieskeurig.nl en VELUX.

Heffing Buma op embedden omstreden

De heffing die Buma momenteel oplegt aan de zgn. radioportals is zeer omstreden. Volgens Buma gaat het om "websites die geld verdienen aan de streams1" en "hergebruiken van muziek voor zakelijke doeleinden2".
Bij 1: Het gaat vaak om slechts enkele duizenden Euro's per jaar. Er staan advertenties op zo'n portal om het voor de maker betaalbaar te houden. Het online hebben van zo'n site kost tenslotte ook geld.
Bij 2: Het gaat hier mijns inziens om het doorsluizen van de radiostations. Zeg maar gewoon een extra punt waar je kunt afstemmen. Wat dat betreft zijn er paralellen met kabelradio te trekken. Die doen eigenlijk, met FM en digitale doorgifte, precies hetzelfde. Net als met de radioportals maken meest PARTICULIEREN hier gebruik van. Maar krijgen de kabelbedrijven de extra heffing???? Nee.

Voor een overzicht van radioportals zie aan de linkerzijde de rubriek Radio via internet.

Een van de bekendste radioportals, nederland.fm, laat het er niet bij zitten en weigert te betalen. Zij willen wel eens weten wat de rechter hiervan zegt.

KPN neemt diensten Caiway over

KPN neemt Caiway over. Dit past in het beleid van het bedrijf meer voet te krijgen in de televisie distributie. Ook glasvezel voor breedbandinternet is een belangrijke overweging. De infrastructuur blijft van Rabo bouwfonds communication en kabelbedrijven in de regio. De naam Caiway blijft bestaan.

De NMa kan nog roet in het eten gooien.

Nieuwe 3D-TV LG maakt zware actieve bril overbodig

Slechts een lichte polariserende bril is voldoende. Voor brildragers zijn er voorzetstukken beschikbaar. Bij de tv worden 7 brillen meegeleverd. Voor meer informatie, klik op onderstaande links.

link 1

link 2

Interesse kijker Show me the money zakt weg

Het blijft een beetje modderen voor SBS6.

Dagelijks kijken er minder mensen naar Show me the money. De quiz is dagelijks live op sbs6 van half acht tot half negen. Het is onder de 300.000 grens gezakt. Hierdoor zal ook dit programma mogelijk eerder dan gepland van het scherm gaan. Met Afvallers XXL en Je leven op de rit wordt al eerder gestopt. Deze halen niet meer het minimum aantal kijkers.

Ik denk wel hoe het komt. Veel mensen hebben het moeilijker sinds de crisis. (ik zelf ook, dus spreek hier mijn persoonlijke indruk uit). Hierdoor hebben mensen gewoon geen zin om geconfronteerd te worden met óf héél veel geld (S m t m) of met uitermate gebrek eraan (J l o d r). Verder zijn er al aardig wat programma's bij de diverse zenders over obese mensen. Ook daar komt dus een verzadiging (…) in. Het zijn allemaal afgezaagde formules die bovendien niet de noodzakelijke afleiding geven uit de dagelijkse sleur en besognes (spreek uit: besonjes).

Ook raar, en jammer, dat door Show me the money, de populaire programma's als Hart van Nederland Vroege editie en Shownieuws enorm ingekort zijn. Als je nu drie keer met je ogen knippert zijn die al voorbij. Daar zet ik nu niet altijd de tv meer voor aan of op sbs6. Ook is sbs volgens mij gestopt met het inmens populaire Trauma NL om 20.00 uur. Ik ken tenminste heel veel mensen die hieraan min of meer verslaafd waren. Het lijkt erop dat, om wat voor reden dan ook, sbs in goed vlees snijdt. En daar minder interessante zaken voor in de plaats zet. Hopelijk komt er met de nieuwe eigenaren ook weer een programmastaf die inziet wat de hedendaagse kijker écht wil: een beetje afleiding van de beslommeringen en niet er met de neus in- of opgedrukt worden.

Reageren op dit bericht staat vrij. Geef uw mening over sbs6.

Veel gevraagd: wat wijzigt er nou bij Digitenne per 1 juni?

Omdat hier toch nog wel vragen over bestaan, het volgende.

In het bestaande aanbod verdwijnen BBC Entertainment en Private Spice. De laatste wordt vervangen door Meiden van Holland Hard. Nickelodeon verdwijnt ook in de bestaande bouquetten, maar wordt verplaatst naar het nieuwe bouquet 4. Binnen het bestaande aanbod, bouquet 1 t/m 3, wordt de vrijkomende ruimte van BBC Entertainment en Nickelodeon gebruikt voor BBC 1 en 2.

Nieuw aanbod, middels een toegevoegd bouquet nr. 4, wordt
Hier komt Nickelodeon in terug. Verder komen hier (voorlopig) 13th Street en Slam!TV. Ook de radiozenders 1 t/m 4 van de BBC komen in dit 4e bouquet.
Het 4e bouquet is tot medio augustus nog niet landelijk dekkend. Na 1 januari wordt het aanbod daarvoor (eventueel) herzien. Tot 8-2011 is het niet beschikbaar in de regio Deventer en Den Burg, Roosendaal, Enkhuizen, en Hoorn. Na 1 januari wordt het definitieve zenderpakket (tv en radio) voor het 4e bouquet van Digitenne.

Enne, Digitenne bestaat uit het Publieke omroep bouquet, bouquet 1, zonder abonnement te ontvangen. En verder nog de bouquetten 2 t/m 51 van KPN Digitenne.

Subnoot 1: tot 1 juni heeft KPN nog 3 bouquetten, ofwel frequentiekavels. Daarna worden het er 4. Dit i.v.m. de stopzetting van MobielTV, via de dvb-h techniek, dat nu nog via die kavel aangeboden wordt. Dat stopt per 31 mei.

Dus…. voor de ontvangst van BBC 1 en 2 hoeft u niks te doen. Deze komen er vanzelf in per 1 juni. KPN past de volgorde enigszins aan zodat BBC 1 en 2 elkaar opvolgen. Om echter het nieuwe 4e bouquet ook te kunnen ontvangen de STB opnieuw voor zenders laten scannen.

Zie ook het bericht: Per 1 juni BBC 1 en 2 in basispakket ITV (KPN) en Digitenne (KPN)

Tussenstand Benefiet Ajax – Shimizu S-Pulse

Nederland helpt Japan.

Zie ook de site.

24e minuut: 1-0. 37e minuut: 2-0. Het is nu rust. De aftrap was om 20.31 u.
67e minuut: 3-0. 69e min. 4-0.

Bekijk de wedstrijd live door hier te klikken.

Klein ongelukje voor Gordon na optreden in Arena. Hij houdt er een pijnlijke knie aan over.

Buienradar.nl in handen RTL groep

RTL groep heeft de site buienradar.nl overgenomen. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan. Buienradar hoopt zo haar positie voor de buitenlandse weerwebsites te kunnen verbeteren.

Digitenne zenderoverzicht

Onderstaande info laatst bijgewerkt per 16 mei 2011.

Per 1 juni komen BBC 1 en 2 erbij. Derhalve verdwijnt BBC Entertainment en wordt Nickelodeon verplaatst naar het bonuspakket om ruimte te maken in het bestaande pakket. Hierdoor kunnen álle Digitenne-abonnees direct BBC 1 en 2 ontvangen.

Ook Private Spice verdwijnt en wordt vervangen door Meiden van Holland Hard.

Door het stoppen van MobielTV, ook via Digitenne, komt er extra ruimte. Deze frequentiekavel, tijdelijk bonuspakket genoemd, is echter pas augustus 2011 landelijk dekkend. Tot 8-2011 is het niet beschikbaar in de regio Deventer en Den Burg, Roosendaal, Enkhuizen, en Hoorn. Het bonuspakket zal tot 1 januari bestaan uit tv-zenders Nickelodeon, 13th Street en de zender SLAM!TV evenals de 4 radiozenders van de BBC. Daarna wordt de samenstelling van de extra zenders herzien. Om de zenders te ontvangen (ook in de juiste volgorde) begin juni uw ontvanger opnieuw laten scannen. Zie de gebruiksaanwijzing.

Faq wijzigingen 2011 klik hier.

Digitenne via KPN x808,50 p/m maar per 22 mei 2011 wordt het x809,00 p/m, via Online i.c.m. internet en/of telefoon (div. pakketten), via Scarlet voor x807,95 p/m. Via edpnet kan ook, dan kost het omgerekend x806,95 per maand maar je betaald per jaar (!), dus x8083,40 steeds voor een heel jaar.
Eredivisie Live x80 12,50 per maand extra (2 kanalen)

Aparte noot verdiend nog dat door de Luxemburgse uitzendlicentie de 4 Nederlandse RTL zenders ongecodeerd (FTA) te ontvangen zijn via dvb-t in Luxemburg (of net over de grens dus, uhf-kanaal 24 = 498,000 Mhz).

Per 11 december 2006 kan er via de ether nog uitsluitend tv gekeken worden met een digitale ontvanger (dvb-t). Toendertijd hadden nog ong. 74.000 huishoudens tv via de analoge etherontvangst en ca. 10.000 al via dvb-t. Nu kijken ca. 895.000 huishoudens via de digitale etherontvangst. (informatie per 31 december 2010)

Televisiezenders (radio, zie onder)

01 Nederland 11
02 Nederland 21
03 Nederland 31
04 RTL 4
05 RTL 5
06 SBS 6
07 RTL 7
08 Veronica (s’avonds)/ Disney XD (overdag)
09 NET 5
10 RTL 8
11 Eén
12 Ketnet / Canvas
13 Nickelodeon/Nick jr.3 (deze zender wordt v.a. juni naar het bonuspakket verplaatst t.b.v. BBC 1)
14 Kindernet (6.00 – 15.00 u.) / Comedy Central (15.00 u – 6.00 u.)
15 MTV (Music TeleVision)
16 Discovery Channel
17 Animal Planet
18 Eurosport 1
19 BBC Entertainment3 (deze zender wordt 1 juni stopgezet t.b.v. BBC 2)
20 National Geographic Channel
21 CNN (Cable News Network)
22 Regionale omroep1 (afh. van waar u woont)
23 Private Spice (erotiek, achter code) (Per 1 juni vervangen door Meiden van Holland Hard)
24 Eredivisie live 12
25 Eredivisie live 22 / Cartoon Network (6:00-18:00) / AT 5 (18:00-ca. 1:00)/     Nostalgie Net (1:00-6:00)
264 Slam! TV (m.i.v. juni 2011, medio augustus 2011 landelijk)
274 13th Street (m.i.v. juni 2011, medio augustus 2011 landelijk)
284 Nickelodeon/Nick jr. (m.i.v. juni 2011, medio augustus 2011 landelijk)

! Een deel van de zendernummering/ volgorde zal ook per 1 juni worden gewijzigd zodat BBC 1 en 2 achter elkaar komen.

Radiozenders

101 Radio 11
102 Radio 21
103 3 FM1
104 Radio 41
105 Radio 51
106 Radio 61
107 Veronica
108 Sky
109 Radio 538
110 100% NL
111 Q-music
112 Classic FM
113 Radio 10 GOLD
114 Arrow Classic Rock
115 BNR nieuwsradio
116 Slam! FM
117 Regionale radio1 (afh. van locatie)
118 wordt niet gebruikt sinds de Concertzender uit de publieke omroep is.
119 FunX1
Met ingang van juni komen ook de radiozenders van de BBC erbij, 1 t.e.m. 4. V.a. augustus 2012 beschikbaar in het hele land.4

Voetnoten bij de opgetilde cijfertjes:

  1. De publieke omroepzenders zijn ook zonder abonnement en dus ook zonder smartcard met een dvb-t (digitenne) ontvanger te ontvangen.
  2. Eredivisie Live 1 en 2 extra op te abonneren. Eredivisie Live 2 alleen in weekend en doordeweeks alleen bij 2 live wedstrijden tegelijk.
  3. BBC Entertainment gaat door BBC 1 vervangen worden en Nickelodeon wordt verplaatst t.b.v. BBC 2. Voor de duidelijkheid: er is 1 publiek kavel (ook wel bouquet 1 genaamd) en t.e.m. 31 mei 3 kavels voor Digitenne, bouquet 2 t.e.m. 4. En v.a. 1 juni dus 4 kavels voor Digitenne, dan dus bouquet 2 t.e.m. 5. Het publieke kavel valt onder de term dvb-t , daar is nml. geen Digitenne-abonnement voor nodig, zie sub 1.
  4. Nummering onder voorbehoud. De indeling van ook bestaande zenders zal deels wijzigen i.v.m. BBC 1 en 2. Na 1 juni komen deze zenders erbij. M.i.v. augustus 2011 is bouquet 5 landelijk dekkend. Bouquet 5 bevat de tv-zenders Nickelodeon (die wordt verplaatst naar dit bouquet), Slam!TV en 13th street. Tevens bevat dit bouquet de radiozenders van de BBC: BBC Radio 1 t.e.m. 4.
    Medio januari wordt dit pakket herzien. Tot die tijd schijnt het gratis te ontvangen te zijn. Geen idee of daar FTA mee wordt bedoeld.

Typfouten voorbehouden.

Berichten over Digitenne/dvb-t op deze weblog, klik hier.

Meer informatie en frequenties/kanalen, klik hier.

DVB-T wereldwijd, klik hier.

Klik hier voor een Digitenne-forum.

AD met cd Trijntje op veel plaatsen uitverkocht

Op veel plaatsen was het AD voor 12 uur al uitverkocht. Veel wederverkopers hadden namelijk niet veel méér exemplaren ingekocht dan anders op zaterdag, dit ondanks de toegevoegde jazz-cd van Trijntje Oosterhuis, Sunday's in New York. Veel echte liefhebbers zitten er dus tóch naast, net als de schrijver dezes, een groot jazz-liefhebber. En om de cd in de "toekomst" te kopen, nee dat lijkt me niet, als je hem immers gratis kan, oh sorry HAD kunnen krijgen. Nou ja, tegen x80 2,40 voor de krant. Jammer.
Heeft Hans Breukhoven, wat mij betreft, toch gelijk. Ook jammer. Overigens kan ik hem NERGENS eventueel te koop vinden, ook weer jammer. Derhalve zou ik ook niet weten hoe er nú aan te komen. Via Marktplaats, waar ie vast te vinden zal aan worden, is ie weer niet meer gratis. En ik ga niet betalen voor een cd die iemand gratis in huis heeft gehaald. Wie wel?

Dit lijkt mij toch niet de juiste manier om een cd aan de mens te brengen. Als men er x80 15,00 voor dient te betalen weet je tenminste zéker, als artiest, dat iemand hem écht wil hebben. Dan zijn de verkoopcijfers ook reëler. Ik vind niet dat ze nu triple platina moet krijgen. Dat is niet eerlijk zo.

Update: dank zij de inspanningen van de plaatselijke Bruna-winkel zijn er toch nog zo'n 40 gelukkigen in het dorp die inmiddels de CD met het katern hebben. Waaronder schrijver dezes. Alle hulde voor de inspanningen van de medewerkers van deze vestiging en van Bruna in het algemeen!

Overigens is de CD v.a. medio april "gewoon" te koop.

Zwerver krijgt baan door prachtige radio-stem

De dakloze Ted Williams uit Ohio kon het nieuwe jaar niet beter beginnen. De al enkele jaren dakloze man werd gexefnterviewd en dat filmpje werd op Youtube gezet. De prachtige stem van de man bleef niet onopgemerkt. Hij werd uitgenodigd door een lokaal radiostation (WNCI in Ohio) en heeft via hen nu een baan als omroeper in een basketbalstadion. En hij krijgt van zijn werkgever ook nog eens een huis!!

Bekijk en vooral beluister hier het filmpje op Youtube.

Of hier.

 

Duitse pc-bezitters betalen kijk- en luistergeld

Een slepende Duitse kwestie is beslist door het hooggerechtshof. Duitsers in bezit van een pc moeten kijk- en luistergeld (gaan) betalen indien ze geen tv of radiotoestel bezitten. Zoals bv op kantoor. Nog idioter, de pc hoeft niet eens op internet aangesloten te zijn! Alleen al het bezit verplicht tot betalen. Want de (Duitse) wet verplicht sinds 2006 betaling indien men "in bezit is van een toestel dat radio of tv kan weergeven".

Het moet niet gekker worden. Die rare Duitsers……

Zie ook Pieter Janssens blog.

winnaars talentenjacht(en) lopen prijs mis.

En weer lopen winnaars van een talentenjacht hun prijs mis. In dit geval gaat de theatertour voor de winnaars van My name is… niet door. De winnaars mogen nu optreden als onderdeel van de theatertour van So you think you can dance. Winnares Lana, die Amy Winehouse nadeed, is hier diep teleurgesteld over. Zij vraagt zich terecht af of de mensen wel voor haar en de andere winnares komen of voor de dansers. En hun dan maar erbij nemen…..

Eerder al dreigde het mis te gaan voor de winnaar van Hollands got talent. De voormalige bakker zou een clinic krijgen in de states, maar dat ging niet door. Gelukkig werd niemand minder dan Placido Domingo bereid gevonden om het over te nemen. Bakker Martin gaat dus niet naar de U.S.A. maar naar Spanje.

FM zenders Lopik vannacht uit de lucht

Vannacht zijn de FM zenders (voor radio 1 t.e.m. 4) wegens onderhoud aan de zendinstallatie v.e. commerciële zender uit de lucht. Omdat de stroom er voor de werkzaamheden af moet moeten ook de publieke zenders uit de lucht.

De zenders zijn dan wel nog via de KABEL, SATELLIET, INTERNETSTREAM en via de ether via DIGITENNE EN DAB te ontvangen.

De landelijke calamiteitenzender Radio 1 wordt vannacht via AM 747 (MW) doorgegeven. Hierdoor is Radio 5 Nostalgia vannacht niet via ether (analoog) te ontvangen.

De werkzaamheden starten om 00.15 uur. Men verwacht rond 07.00 uur de zenders weer in werking te kunnen stellen.

Diverse bronnen: 1, 2, 3.