Home » Radio » Na digitale tv nu ook digitale radio in de ether

Na digitale tv nu ook digitale radio in de ether

Categorieën

Archieven

Nadat de televisie in de ether in december 2009 geheel overschakelde op digitale uitzendingen geldt dat nu ook voor de radio, commercieel en publiek. Alle zenders zijn nu (bijna) landelijk via DAB+ te krijgen, zonder abonnement. Wel met de uitzondering dat de uitzendingen via FM ook nog jaren voortgang zullen blijven vinden. Alle radio’s en met name autoradio’s zijn tenslotte niet zo snel en makkelijk allemaal vervangen.

Sinds 11 december 2006 zijn de televisiezenders via de ether wel uitsluitend nog digitaal te krijgen. Nederland is een van de weinige landen die ook alle publieke (vrije ontvangst) en commerciële (abonnement Digitenne) radiozenders via DVB-T doorgeeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: