Home » Uncategorized

Categorie archief: Uncategorized

Grote explosie Amsterdam; at5 en rtvnh live

Er is een grote explosie in een flat in Diemen. De Noordhollandse omroepen zijn sinds enkele minuten live in de lucht.

Het betreft een galerijflat aan de Beukenhorst. Onderste twee verdiepingen behoorlijk weggeslagen. Nog geen nieuws over slachtoffers.

16:46 Ooggetuigen melden: “we roken al een half uur gas”. Een medewerker van de woningbouwvereniging zou bezig zijn bij een bewoner aan de gasleiding.

17:30 Er zijn 4 gewonden naar het ziekenhuis vervoerd. Twee van hen zijn er ernstiger aan toe met ademhalingsproblemen. Diverse gewonden worden ook ter plekke behandeld in een mobiele unit.

Richard Attenborough overleden

Acteur en regisseur Richard Attenborough is overleden op 90-jarige leeftijd, heeft zijn familie meegedeeld. Hij is de broer van David Attenborough. Richard is o.a. bekend van zijn rol in Jurassic Park uit 1993. Hij speelde daar de excentrieke miljardair John Hammond die een amusementspark met echte Dinosauriërs wil opzetten. Een andere grote rol was in The Great Escape uit 1963.

Bekende films die hij regisseerde zijn Gandhi, A bridge too far en Cry freedom.

Richard Attenborough was na een beroerte in 2008 gekluisterd aan een rolstoel.

Meer informatie over deze acteur en regisseur vindt u via imdb.com .

Ray Dolby overleden

Ontwikkelaar Ray Dolby van het Dolby Prologic geluidssysteem is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn bedrijf Dolby Laboratories bekend.

Het eerste systeem was Dolby Noise Reduction (Dolby NR) voor met name cassettedecks. Daardoor nam de achtergrondruis met (opnemen en) afspelen behoorlijk af. Hierbij hielp ook de ontwikkeling van het Chroomdioxide bandje. Tegenwoordig gebruikt bijna niemand meer een cassettedeck om op te nemen; hooguit nog om oude bandjes mee af te spelen.

Dolby is verder zeer bekend om de meerkanaals geluidssystemen. Dit begon met Prologic met 5 speakers en een subkanaal. De 2 achterkanalen waren hierbij nog mono. Later kwam het Prologic II systeem, waarbij geluidsscheiding gecreëerd kon worden op de achterkanalen. Deze systemen zijn nog gebaseerd op 2 kanalen input, waarin de informatie voor alle output-kanalen is verwerkt. In de bioscopen zijn deze systemen het eerst geïntroduceerd.

Tegenwoordig wordt, nog steeds, het Dolby digital 5.1 systeem veel gebruikt. Er is ook al 7.1.

Dolby is allang niet meer de enige die meerkanaals audio codering heeft ontwikkeld. Er is ook DTS, en Sony SDDS. Dolby digital is de standaard voor dvd en blu ray. Dat betekent dat de schijfjes, indien surround, in ieder geval daarvan voorzien moeten zijn. Ook is Dolby digital 5.1 de standaard voor geluid bij HD televisie kanalen.

Meer informatie over Ray Dolby en Dolby systems vindt u door hier te klikken.

Interview komend koningspaar 17 april op RTL4 en Nederland 1

Voor het interview werken de redacties van RTL nieuws en NOS nieuwsuur samen. Er wordt 1 interview opgenomen. De interviewers zijn Rick Nieman van RTL nieuws en Mariëlle Tweebeeke van NOS nieuwsuur.

Het interview wordt op 17 april gelijktijdig op Nederland 1 en RTL 4 uitgezonden om 20:30 uur.

Komt SBS nog boven het maaiveld uit?

Het begint zo langzamerhand de vraag te worden of SBS, samen met Veronica TV en Net 5, nog uit het dal omhoog gaat kruipen. De zender zit al meer dan een jaar in de lage kijkcijfers. Ondanks dat ze bijna alle programma’s in H.D. uitzenden geven de kijkers toch nog de voorkeur aan de S.D. programma’s van RTL 4. Er wordt zelfs meer naar Nederland 1 en 2 gekeken dan naar de zenders van de SBS groep. De overname door Sanoma samen met John de Mol sr. heeft tot nu toe niet geleid tot hogere kijkcijfers.

Inmiddels is het ook maar de vraag of adverteerders voor de zender blijven kiezen. Ze bereiken tenslotte meer kijkers met andere zenders. En geld, ook voor advertenties, kun je maar één keer spenderen. Als de adverteerders het echt gaan laten afweten wordt het een hellend vlak.

Zie ook AD.nl.

KPN: iConcerts en Xite ook on demand

Gebruikers van het pluspakket bij kpn hebben sinds 24 januari o.a. de zenders iconcerts en xite erbij. Minder bekend, want lastig te vinden, is dat deze ook “on demand” te vinden zijn via het menu. Klik dan menu -> videotheek -> Specials en Acties -> muziek. Daar zult u ze vinden. Het aanbod is gratis (bij gebruik van het pluspakket).

Ook zenders als mtv, Discovery, Red bull, Nickelodeon en ABC-TV bieden een on demand aanbod aan bij KPN. Via videotheek -> TV en Series. Ook het aanbod van genoemde zenders is gratis (bij gebruik van het pluspakket).

Volg de 4daagse van Nijmegen

De Nijmeegse 4daagse kunt u volgen via het UPC evenementenkanaal 14 voor digitale abonnees. Verder is het te volgen via SBS in het programma De Vierdaagse dat v.a. a.s. maandag uitgezonden wordt. De presentatie wordt gedaan door Hans Kraay jr. HvN-presentatrice Evelien de Bruijn loopt zelf mee en zal dagelijks verslag doen van haar belevenissen.

Verder is de 4daagse te volgen via tv gelderland en radio gelderland. Ook via de livestreams op de site.

TV 4daagse is ook via internet te volgen: www.4daagsetv.nl.

Ook kunt u het volgen via een kanaal van sport.nl, nml. http://www.4daagse.tv/.

Sky muziek garantie niet helemaal uniek

De garantie van Sky radio "tussen 9.00 en 17.00 uur nooit 2 x dezelfde plaat" is niet zo uniek als ze zelf zeggen. Het non stop programma, overdag, van Branding radio is al jaren op een dergelijke formule gebaseerd. Een nummer komt daar zelfs maar hooguit 1 x per dag langs.
Bron: www.brandingrtv.nl.

Nieuw op deze weblog

In de zijkolom zijn wat nieuwe blokjes erbij. In elke wat links m.b.t. onderwerp. Klik hier voor Nieuws op internet. En klik hier voor een overzichtje van (enkele) tv-gidsen via internet.

Nog steeds storing UPC Nijmegen-west na onweer

Nog steeds kunnen UPC kijkers in Nijmegen-west geen tv kijken of internetten of bellen na een blikseminslag gisteravond tijdens het hevige onweer. Sommigen kunnen wel bellen danwel internetten, maar tv kijken, zowel analoog als digitaal, is niet mogelijk.

TLC bij Ziggo; deels op kanaal Animal Planet

Volgens een nog te verspreiden folder komt de zender TLC bij Ziggo in september. Een woordvoerder van Ziggo zegt dat er momenteel nog gesproken wordt over het akkoord, maar als we de folder mogen geloven komt de zender er dus.
TLC zal dan te zien zijn op het kanaal van Animal Planet tussen 18.00 en 02.00 uur. De overigen uren is Animal Planet te zien. Door deze overeenkomst is A.P. voor Ziggo abonnees dus niet meer in de avonduren te bekijken.

Of bovenstaande ook geldt voor het analoge kanaal van Animal Planet is niet bekend.

Noot van de schrijver:
Als ik de site van TLC lees lijkt het erop dat Discovery TLC sowieso van 18.00 tot 02.00 uur op het kanaal van Animal Planet zet. Een deelconstructie dus. Net als bv Veronica/Disney XD.
Je zou dan dus zeggen dat TLC v.a. 4 juli voor iedereen beschikbaar komt; alle providers en ook analoog. Maar dit is uiteraard mijn eigen conclusie n.a.v. site.

Bonuspakket Digitenne met Nickelodeon nu ook in…. (laatste update: 8 juli)

Bericht gewijzigd: 8 juli 2011

Kijkers in de regio's Deventer en Roosendaal kunnen nu (sinds 17 juni) ook afstemmen op het bonuspakket. Om dit te ontvangen doet u het volgende. Wis de huidige zenders door naar fabrieksinstellingen terug te keren. Daarna opnieuw automatisch naar zenders laten zoeken. Na ongeveer 10 minuten heeft u alle zenders inclusief de bonuszenders.

Update: sinds 23 juni kunnen inwonders van Den Burg ook afstemmen op het Digitenne-bonuspakket.

Ook in Enkhuizen en Hoorn zijn de bonuspakketten op 8 juli aangezet. Nu kan iedereen via Digitenne Nickelodeon krijgen. En tevens 13th Street en Slam!TV en de BBC radiozenders 1 t.e.m. 4.

Opnieuw afstemmen. Stel terug naar fabrieksinstellingen / zenders wissen. Laat dan uw ontvanger opnieuw automatisch naar zenders scannen. Dat duurt een kleine 10 minuten, daarna heeft u alle zenders weer. In de juiste volgorde én de bonuszenders met o.a. Nickelodeon.

Bron: dvb-t4all.nl

Nintendo ziet af van spelen dvd/blu-ray op Wii U

I.v.m. de kosten om deze functionaliteit in te bouwen ziet Nintendo hiervan af in de Wii U. Volgens Nintendo baas Satoru Iwata hebben mensen al genoeg apparaten om dvd en blu-ray af te spelen. Hij ziet er dan ook de noodzaak niet van in. De licenties zouden de apparaten verder ook duurder maken. Het bedrijf zet volledig in op mooie spelfunctionaliteiten.

Kijk vandaag live naar Alpe d'Huzes via Spirit24 (kanaal opengesteld)

Kabelmaatschappijen, KPN en Radio 2 ondersteunen de KWF actie Alpe d'Huzes. (ex)kankerpatienten en familieleden zamelen geld in door gesponsord maar liefst 6 X de Alpe d'Huez te beklimmen.

DIT IS LIVE EN MET ALLEEN STANDAARDABONNEMENT TE VOLGEN VIA HET DIGITALE KANAAL SPIRIT 24.
VIA KPN ITV (330), ZIGGO (11), UPC (14), CAIWAY (48), KABELNOORD (70) EN DELTA (34).

U kunt het ook via het internetkanaal volgen: www.spirit24.nl.

OF………. volg het live via radio 2 !!!

Tijdelijk geen updates

Door omstandigheden tot 7 juni geen updates.