Home » Algemeen » 2G / GSM, hoelang nog en waar

2G / GSM, hoelang nog en waar

Categorieën

Archieven

Zowel bij KPN (zie hier) als bij Vodafone (zie hier) blijft GSM (2de Generatie) nog tot en met november 2024 in de lucht. Tot zo lang kun je nog je oude GSM blijven gebruiken. Daarna is het over en sluiten.

KPN heeft onlangs een mail doen uitgaan dat men de simkaart moet vervangen als men na dit jaar het volgende jaar nog gebruik wil maken van het GSM netwerk. Simkaarten ouder dan 8 jaar, dus van 2014 en ouder, ondersteunen het netwerk dan niet meer. Wissel je je sim niet om dan kun je dus een jaar korter GSM gebruiken. Terwijl het wel in de lucht blijft tot december 2024. De nieuwe simkaart ondersteund ook 4G/5G. Makkelijk als je eind 2024 naar een 4G/5G telefoon over moet gaan. Bijvoorbeeld de Nokia Flip 2660 4G. Dit is een vouwbare (scharnier) mobiele telefoon met GSM-look en feel. Echte cijfertoetsen.

Vanaf december 2024 is je GSM alleen nog een vitrinekast model. Ook wel museumstuk.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: