Home » Posts tagged 'ketnet'

Tagarchief: ketnet

Digitenne gaat Ketnet/OP12 uitzenden

Per 1 oktober komt het derde Vlaamse tv-net Ketnet/OP12 ook beschikbaar voor Digitenne-kijkers. Ook de Vlaamse radiozenders Radio 1, Radio 2, MNM, Stubru en Klara komen dan beschikbaar. Op die datum dien je je ontvanger opnieuw in te stellen.

Sinds 14 mei 2012 zijn de zenders Canvas en Ketnet gesplitst. Daardoor was voor Digitenne-kijkers, i.v.m. de ruimte, Ketnet niet meer beschikbaar. En dat terwijl Digitenne vaker op de slaapkamer en kinderkamer staat.

Door de onlangs doorgevoerde wijziging van de mediawet, die doorgifte van de Vlaamse radio- en tv-zenders feitelijk verplicht, ziet KPN zich genoodzaakt om ook deze zenders toe te voegen aan het Digitenne-aanbod. Een verzoek om ontheffing is door het CvdM afgewezen.

Meer informatie w.o. kanaalnummers zie dvbt4all.nl .

Bron o.a.: Totaaltv.nl , info KPN .

Ketnet nog steeds niet in basispakket UPC

(naar aanleiding van een reactie bij een eerder bericht)

Per 29 oktober zou Ketnet ongecodeerd te krijgen  moeten zijn in het digitale basispakket bij UPC. Ten koste van BravaNL, want UPC wil dat pakket op 30 zenders houden.

Inmiddels is BravaNL niet meer te krijgen met het basispakket (dat is nu ineens maar even alleen te krijgen met het duurste Royaal pakket!!), maar is ook Ketnet (42) nog steeds niet ongecodeerd ! Onze lezer heeft al meermaals contact gehad met UPC maar dat heeft geleid tot schampere reacties van de medewerkers. En ondertussen gebeurt er niets m.b.t. Ketnet…

… we wachten af

Update 16 november: Gezien de reactie bij dit bericht heeft UPC Ketnet inmiddels ongecodeerd gezet. Dat is goed nieuws. Ik dank ook Ed die dit aangezwengeld heeft.

Gerelateerd bericht: UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket.

UPC voegt Ketnet toe aan ongecodeerd pakket

(bericht laatst aangepast 4 november 2013)

UPC heeft Ketnet toegevoegd aan het ongecodeerde digitale basispakket. BravaNL maakt hierdoor géén deel meer uit van het pakket “Digitale Kabel TV”. Deze is nu alleen te krijgen met het “Royaal pakket”.
In de nieuwe mediawet wordt ook het derde Vlaamse net toegevoegd aan het zogenaamde must-carry-pakket. Daarin zitten onder meer ook Nederland 1 t/m 3 en dus ook de DRIE Vlaamse zenders. Ook minimaal 1 regionale tv-zender maakt deel uit van dit pakket evenals de lokale zender.

Qua radio worden in de nieuwe wet de volgende zenders verplicht: Radio 1 t/m 6 (was t/m 5), De regionale zenders (eigen provincie + aanliggende provincies), lokale radiozender (niet voor Digitenne en Canaldigitaal), en twee Vlaamse radiozenders.
Canaldigitaal kan niet gedwongen worden om álle regionale zenders door te geven, want dit bedrijf valt onder de Luxemburgse wetgeving, net als de zenders RTL 4,5,7 en 8.
Willen CD kijkers toch hun regionale zender kijken, dan kunnen ze een dvb-t ontvanger aanschaffen, Dit kan er één zijn zonder kaartslot, die zijn al vanaf ca. € 25 verkrijgbaar. Daarmee is gratis naar NPO 1,2 en 3 én de regiozender te kijken. Tevens heb je daarmee de NPO radiozenders inclusief FunX en de regionale omroep radiozender.

De must-carry zenders moeten deel uitmaken van het digitale basispakket dat verder ten minste 30 zenders moet bevatten. Uitzondering is Digitenne, die dient 25 basiszenders aan te bieden i.v.m. de beschikbare ruimte.
Het analoge basispakket dient ten minste uit 15 zenders te bestaan, inclusief Nederland 1,2,3, de Vlaamse zenders Eén en Canvas, 1 regionale zender en de lokale zender.

Klik hier voor het volledige stuk van de overheid.
Lees ook de nota voor must-carry zenders (april 2013).

Volgens mij dient dan Digitenne ook Ketnet te gaan uitzenden (pin me er niet op vast). Fox moet daar ook nog bij. Hoe ze dat gaan doen i.v.m. de capaciteit… Digitenne schijnt aan zijn max te zitten.

Verder is in de nieuwe mediawet de afschaffing van de programmaraden vastgesteld. Deze bestaan na 31 december 2013 niet meer.

Ketnet Op 12 bij kpn; Canvas wel via i-tv op 722

Op het moment is via Digitenne (12) en i-tv (22) de programmering van ‘Ketnet Op 12’ te zien tot 20.00 uur. Dit komt door het volgende. Tot en met 13 mei is er bij de VRT nog een overgangsperiode. Daardoor is tot 14 mei ‘Ketnet Op 12’ te zien tot 20.00 uur op het SD Canvas-kanaal, wat ook in Nederland via Digitenne is te zien. Na 20.00 uur gaat de Canvasprogrammering verder.
! De DAGPROGRAMMERING in het weekend van CANVAS tot 20.00 uur is daardoor alleen te zien via het HD kanaal (tot en met 13 mei). Bij i-tv vindt je dat op 722. Via een scart zie je dat gewoon in SD kwaliteit.
 
V.a. 14 mei is ook voor 20.00 uur de dagprogrammering van Canvas via het SD kanaal, en dus ook Digitenne, te zien. En is Ketnet alleen via het eigen kanaal te zien. Bij i-tv wordt dat 29. Via Digitenne gaat kpn Ketnet NIET doorgeven (vooralsnog?). De informatie op http://www.ketnet.be dat kpn stopt met Digitenne is overigens niet juist.
 
In het weekend van 12/13 mei is de Sporza programmering van Canvas uitsluitend via de HD doorgifte van Canvas te volgen in Nederland.
Vanaf 14 mei is via het Canvas kanaal uitsluitend nog de programmering van Canvas te zien. Via Digitenne is Ketnet dan niet meer te zien. Via Int. tv (en bovendien, digitaal, via de meeste kabelnetten) heeft het nieuwe Ketnet dan een eigen kanaal.
 
Enne, de Giro d’Italia is overigens gewoon ook via Eurosport te zien.
 
Reageren / reacties lezen (0)