Home » Posts tagged 'fox'

Tagarchief: fox

Wimbledon op TV

De rechten voor Wimbledon in Nederland zijn in bezit van Fox Sports. De zender gaat op alle 6 de kanalen wedstrijden live uitzenden. Dit is alleen beschikbaar voor abonnementhouders van deze zender.
Bij de meeste providers zijn alle 6 de kanalen in HD te krijgen. Ook via de 2 kanalen op Digitenne is Wimbledon beschikbaar. Dat zijn Fox Sports 1 en 3. Op Digitenne zijn ze SD.

  • Je ontvangt tijdens Wimbledon alle 6 de kanalen ook al heb je een abonnement op alleen Fox sports eredivisie of Fox sports international. (Digitenne uitgezonderd)

De BBC zendt via BBC One en Two de belangwekkendste wedstrijden uit gedurende het hele toernooi. Ook Fox zendt de finale’s uit. Fox is bij alle digitale providers te krijgen. Onder meer Ziggo, Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11 SD/HD, KPN kanaal 14 SD en 714 HD, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13. Bij Ziggo dien je minimaal Play Start af te nemen. In het “KabelTV” pakket is Fox niet te zien.
Ook BBC 1 en 2 zijn via alle digitale providers te krijgen.
KLIK HIER voor een uitgebreid overzicht van de uitzendingen van de BBC via radio, tv etc.

Wimbledon is van 27 juni tot en met 10 juli. Zondag 3 juli is een rustdag.
Door de vele regen van de afgelopen dagen is besloten ook op zondag 3 juli een volledig schema te spelen. De BBC zal ook uitzenden en ik neem aan Fox Sports ook.
BBC One van 14:45 tot 18:15
BBC Two van 12:15 tot 19:00

Wimbledon voor alle digitale kijkers

De rechten voor Wimbledon in Nederland zijn in bezit van Fox Sports. De zender gaat op alle 6 de kanalen wedstrijden live uitzenden. Dit is alleen beschikbaar voor abonnementhouders van deze zender. Hoeveel tennisliefhebbers zullen er onder deze voetballiefhebbers zitten?
Bij de meeste providers zijn alle 6 de kanalen in HD te krijgen. Ook via de 2 kanalen op Digitenne is Wimbledon beschikbaar. Dat zijn Fox Sports 1 en 3. Op Digitenne zijn ze SD.

De BBC zendt via BBC One en Two de belangwekkendste wedstrijden uit gedurende het hele toernooi. Ook Fox zendt de finale’s uit. Fox is bij alle digitale providers te krijgen. Onder meer Ziggo, Tele2, CanalDigitaal en Caiway op kanaal 11 SD/HD, KPN kanaal 14 SD en 714 HD, Digitenne kanaal 26 en Delta kanaal 13.
Ook BBC 1 en 2 zijn via alle digitale providers te krijgen. Met abonnement, dat wel.
KLIK HIER voor een uitgebreid overzicht van de uitzendingen van de BBC via radio, tv etc.

Wimbledon is van 29 juni tot en met 12 juli. Zondag 5 juli is een rustdag. Op 28 juni is via BBC 1 een vooruitblik te zien. Op 5 juli zijn er wedstrijden uit de oude doos.

Meer HD bij KPN: Fox, Disney channel en Disney XD

Bovenstaand genoemde zenders zijn vandaag toegevoegd aan het basis-aanbod van KPN. Beschikbaar voor alle abonnees dus (tenzij ze geen HD kunnen krijgen).

714 Fox HD
727 Disney channel HD
728 Disney-XD HD

Nu ook Fox bij Digitenne, 13th street maakt plaats

Per vandaag is Fox toegevoegd aan het pakket van Digitenne. Daarvoor heeft de zender 13th Street plaats moeten maken. Fox komt op hetzelfde programmanummer, daar hoeft u niets voor te doen.

Van enkele kijkers weet ik dat ze het jammer zullen vinden dat 13th Street verdwijnt. Een tante van mij kijkt regelmatig naar films op die zender. Maar ja, Fox is een op Nederland gerichte commerciële zender net als rtl en sbs/ver/net5 dat zijn.

Per 1 oktober komen ook nog Ketnet/OP12 en vijf radiozenders van de VRT erbij. Daarvoor dient dan een nieuwe scan uitgevoerd te worden.

Ook Fox komt dit jaar bij Digitenne

Meldden we in het vorige bericht al dat Ketnet/OP12  en de Vlaamse radiozenders toegevoegd worden aan Digitenne, nu kunnen we dat met zekerheid* ook melden over de zender Fox.

Deze zal op 1 augustus de plaats in gaan nemen van 13th Street. Deze laatste zender verdwijnt uit het aanbod. Om Fox te kunnen kijken hoef je dan niks te doen. Voor de Vlaamse zenders dient men op 1 oktober (dan worden ze toegevoegd) de ontvanger opnieuw te laten scannen.

*bron: email van digitenne/kpn

Fox Sports International in de etalage (10 dagen GRATIS)

Fox Sports zet haar International kanalen in de etalage. Maar liefst 10 dagen lang kunnen alle digitale abonnees, behalve die van Digitenne*, naar deze 2 kanalen kijken. Op 30 november begint de vrij kijken periode naar Fox Sports International 2 en 4. En na 9 december is het weer afgelopen.

UPC: in sd: 227, 229 en in hd 22,224 (starter of royaal pakket)
Ziggo: 422, 424 (alleen sd)
Interactieve TV: in sd 222, 224 en in hd 227,229

*Digitenne heeft alleen Fox sports eredivisie 1 en 3 in het aanbod.

(eerder gepubliceerd 24 november, 14:04)

SBS raakt Nederlands elftal kwijt

Alle oefenwedstrijden van het Nederlands elftal gaan met ingang van seizoen 2014/15 naar Fox/Fox Sports. Tot nu toe werden deze bij SBS 6 uitgezonden.
Verder gaan alle oefen- en kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje naar Fox/Fox Sports. Via Fox/Fox Sports zal er meer en gestructureerd aandacht zijn voor het vrouwenelftal.

Zo zijn KNVB en Fox/Fox Sports overeengekomen.

Voor meer informatie leest u hier verder.

Vanavond live voetbal op open net Fox

Op de open net zender Fox is vanavond vanaf 20:00 uur de wedstrijd Jong Oranje tegen Slowakije te zien. Dit is een EK-kwalificatie wedstrijd.

Fox is bij alle providers behalve Digitenne en UPC te zien in het basispakket. Bij UPC  is de zender te zien middels het (gecodeerde) Starter-pakket.

KPN i-tv: 14
UPC: 11, vanaf Starter
Ziggo: 11
Canaldigitaal, SD ontvanger 58 (23.5)
Canaldigitaal, HD ontvanger 52

9 dagen gratis Fox Sports International bij kpn

Vanaf 30 november t/m 8 december kijk je gratis naar de Barclays Premier League en de Serie A. Want FOX Sports International is gedurende 9 dagen gratis te zien op kanaal 222 en 224. Dit zijn de SD kanalen.

Geniet van de grote sterren als Robin van Persie, Mario Balotelli, Luis Suarez en kijk o.a. naar Tottenham Hotspur – Manchester United (1 dec) , Lazio – Napoli (2 dec) en Arsenal – Everton (8 dec).
Kortom: noteer deze data alvast in je agenda!

Bron: KPN-nieuwsbrief november.

Live voetbal goede zet voor Fox

Het live uitzenden van Twente – Ajax heeft gisteren goed uitgepakt voor Fox. Maar liefst 588.000 kijkers wisten de nieuwe zender te vinden voor de wedstrijd. Normaliter heeft men nog geen tiende van deze kijkcijfers. Bron kijkonderzoek.nl.

Helaas kunnen een hoop kijkers de zender nog niet krijgen. Als men bij UPC alleen gebruik maakt van het basispakket Digitale Kabel TV en Radio dan kan men Fox niet krijgen, terwijl alle andere op Nederland gerichte zenders daar wel in zitten. Ook kijkers die uitsluitend gebruik maken van Digitenne moeten Fox nog steeds ontberen. Die konden overigens de wedstrijd wel zien als ze geabonneerd zijn op Fox Sports Eredivisie. De match was ook op eredivisie 1 te zien.

Medio voorjaar 2014 wordt Fox naar verluidt toegevoegd aan Digitenne. Of UPC datzelfde doet met het basispakket is vooralsnog geen sprake van.

Waar vindt ik Fox?
UPC kanaal 11 HD
Ziggo kanaal 11 HD/SD*
Int. TV kanaal 14 SD
Canaldigitaal 52 (HD-ontvanger nodig)
Digitenne: nog niet beschikbaar

* Bij Ziggo krijgt u hem in HD bij gebruik van een HD ontvanger, anders SD.

Zie voor de ontvangst van Fox Sports Eredivisie/International eerder bericht.

Verwarring over Fox Sport 1,2,3,4 en 5

Op internet kom ik op fora verwarring tegen omtrent de Fox Sport zenders (eredivisie en international).

Fox heeft voor een idiote nummering gekozen. Als je een abonnement hebt voor alleen “Eredivisie” dan krijg je de kanalen 1,3 en 5. Via Digitenne  en Canaldigitaal alleen 1 en 3. Dus geen 2 en 4.

Want 2 en 4 zijn een “International”-kanaal. Heb je alleen Fox Sports International dan krijg je alleen de kanalen 2 en 4 !

Alleen met het Combi(natie) abonnement (ca € 25 p/maand) krijg je alle 5 de Fox Sport zenders. Dit abonnement is door beperkte ruimte niet beschikbaar bij Digitenne en Canaldigitaal.

Zie voor overzicht ook een eerder bericht op deze weblog.

Ziggo: Fox Sports international (nog) niet apart

Kabelaar Ziggo kan Fox Sports international nog niet apart aanbieden van Fox Sports eredivisie, meldt Mediamagazine. Deze situatie duurt tot 1 november. Van af die datum is het wel mogelijk om je apart te abonneren op “international” en “eredivisie”. Liefhebbers die voor 1 november al buitenlandse wedstrijden van o.a. de Engelse Premier League willen zien kunnen in eerste instantie alleen het combi-abonnement nemen bij Ziggo.

VI RTL 7; geen beelden, wel analyses

In het voetbalprogramma VI op RTL 7 zullen dit seizoen geen beelden te zien zijn van de Eredivisie, meldt Broadcastmagazine. Fox houdt deze beelden exclusief voor zichzelf op Fox NL. Deze zender komt bij (vrijwel) alle providers direct met de start op 19 augustus in het vaste pakket.

Ik vind deze mededeling een béétje bevreemdend want volgens mij zijn er nog wél samenvattingen bij NOS Studio Sport dit seizoen. Maar RTL zit er dus naast.

Informatie Fox kanalen

(laatst bijgewerkt 20 december 2013)

Fox Sports heeft de volgende kanalen in deze wat vreemde volgorde.

UPCZiggoKPN iTVCanaldigitaalDigitenne
Fox Sports Eredivisie 1221 HD421 HD221 SD, 226 HD 30 HD 24 SD
Fox Sports International 2222 HD422 HD (!)222 SD, 227 HD 31 HD
Fox Sports Eredivisie 3223 HD423 SD223 SD, 228 HD 32 SD(mpeg4) 25 SD
Fox Sports International 4224 HD424 SD224 SD, 229 HD
Fox Sports Eredivisie 5225 HD425 SD225 SD, 230 HD

(!) Met ingang van 20 dec. 2013 is ook Fox Sports International 2 bij Ziggo in HD (indien gebruik wordt gemaakt van een HD-ontvanger icm met hdmi-kabel en geschikte tv). Het SD-kanaal is overigens via nr. 927 te krijgen.
Men kan zich, via de provider, apart abonneren op de 3 Eredivisiekanalen of de 2 International kanalen. Ze zitten ook alle 5 in één pakket.

Meer informatie via de website van Fox Sports.

Prijzen

UPCZiggoKPN iTVCanaldigitaalDigitenne
Fox Sports Eredivisie (1,3,5)17,2517,9517,5014,95 (1 en 3)12,50 (1 en 3)
Fox Sports International (2,4)12,0012,9512,509,95 (alleen 2)n.v.t.
Eredivisie + International24,75*24,9525,0019,95 (1,2 en 3)n.v.t.

*Het Combi-abonnement bij UPC is de eerste 3 maanden 19,95 per maand.

Informatie Ziggo over Fox Sports klik hier.
Informatie UPC over Fox Sports klik hier.
Informatie KPN over Fox Sports klik hier.
Informatie Canaldigitaal over Fox Sports Eredivisie klik hier.
Informatie Digitenne over Fox Sports klik hier.

Verder is er nog een ‘open net’ zender Fox NL. Deze komt dus in het basis of standaardpakket, je moet dus minimaal een digitaal tv-abonnement hebben.
Meer informatie vindt u op de website voor Fox NL. Wat bijna niemand meer weet, ik ook niet. is dat we Fox eerder al als zender hebben gehad, zie deze info.
Fox NL komt bij UPC op 11 (SD), bij Ziggo ook op 11 (SD). Bij KPN iTV op 14 (SD) en Canaldigitaal SD op 58 en in HD op 52. Voor Digitenne is nog geen nummer bekend/beschikbaar.

Ook KPN helemaal rond met Fox

KPN en Eredivisie Media & Marketing hebben over alle zenders overeenstemming bereikt.

KPN gaat de zenders Fox Sports Eredivisie 1,3 en 5 en Fox Sports international 2 en 4 doorgeven via Interactieve tv. Daar komt ook Fox NL, op kanaalnummer 14 (i.h. basispakket). Waar Videotheek-tv dan komt, waar ik vaak naar kijk om ideeën voor nieuwe huurfilms op te doen, vermeldt het bericht niet.

Alle Fox Sports kanalen komen HD en SD beschikbaar bij KPN iTV.

Op Digitenne komen, zoals ik al eerder meldde de kanalen Fox Sports Eredivisie 1 en 3. De andere kanalen zullen de Digitennekijkers moeten ontberen. Hoewel, als ik de laatste zin van het persbericht moet geloven, komt Fox NL ook beschikbaar voor Digitenneklanten. Welke zender dan moet wijken… en wanneer deze op Digitenne beschikbaar komt wordt niet vermeld.

Fox Sports Eredivisie is inmiddels gestart. De overige kanalen beginnen half augustus. De Sports international kanalen komen bij KPN echter wat later, op 2 september.

Bron: KPN persdienst.