Home » Posts tagged 'failliet'

Tagarchief: failliet

Focuz TV gestopt met uitzenden

Sinds vandaag is, zoals verwacht, de zender gestopt met uitzenden. Afgelopen vrijdag vroegen ze het faillissement aan. Er waren geïnteresseerde adverteerders maar die wilden pas per september starten. Voor de omroep, die de laatste tijd helemaal geen advertentie-inkomsten had, kwam dat echter te laat. Het geld is op en dus kan de periode tot september niet overbrugt worden.

Eerder: Focuz tv vraagt faillissement aan .

Einde verhaal Free record shop

Het doek is nu definitief gevallen voor de Free record shop. Ook de overgebleven winkels zijn per direct gesloten en er is, weer, faillissement aangevraagd. De nog overgebleven winkels gaan niet meer open.

Investeerder Pro Cures gooit dus nu de handdoek in de ring. Er is geen enkele hoop meer op weer een doorstart.

Lees meer –>

Extra 1

Extra 2

ECI gered

Boekenclub en webwinkel ECI blijft bestaan. Deze wordt overgenomen door Nova Media, eigenaar Postcodeloterij. Wel moet een groot deel van het personeel verdwijnen. Van de 200 arbeidsplaatsen blijven er slechts 35 over. In de webwinkel van ECI kunnen ook niet-leden artikelen bestellen. Voor leden zijn speciale acties beschikbaar. www.eci.nl .

ECI beheerde ook de webwinkel van Free Record Shop. Die wordt niet overgenomen door Nova Media. De webwinkel van Free Record shop blijft vooralsnog gesloten.

Eerder gerelateerd bericht:
Webshop Free Record shop in gevaar.

Inversteerder Free Record Shop België trekt zich terug

Onverwacht heeft de Britse investeerder Hilco Capital, die de Belgische winkels van Free Record Shop zou overnemen, zich teruggetrokken. De Belgische curator maakte dit vrijdag bekend.

Volgens Hilco Capital heeft de media-aandacht negatieve invloed op de onderhandelingen.

Enkele weken geleden nog leek de overname zo goed als rond. Maar nu zijn alle Belgische filialen (tijdelijk?) gesloten. De voorraden van de Belgische winkels zijn voor een habbekrats aan de nog bestaande Nederlandse filialen verkocht.

De huidige investeerder voor de nog overgebleven winkels, Fresh entertainment, heeft grootse plannen. Ze wil van FRS (weer) de grootste retailer maken in de Benelux.

Bron: emerce.nl .

Webshop Free Record Shop in gevaar

Na problemen met de fysieke winkels van FRS is nu ook de webshop in gevaar. Deze wordt namelijk geheel geëxploiteerd door ECI Nederland. En deze heeft nu surseance aangevraagd. Het gaat niet goed met het bedrijf. Door het failliet van E-Ways, ook van ECI, is de webshop frs.nl momenteel gesloten. Onder E-Ways werden de voorraden van frs beheerd.

De andere takken, ECI Nederland en ECI Holding, hebben dus nu uitstel van betaling.

De webshop van ECI is nog wel beschikbaar: eci.nl.

(bron: nos teletekst)

Faillissement Wild FM afgerond; nieuwe eigenaar

Het in mei uitgesproken faillissement van de Noord hollandse commerciële omroep Wild FM is afgerond. Het station gaat definitief verder onder een nieuwe eigenaar. Deze betaalde ruim 3 ton voor het station.

Meer informatie –>

Fabrikant Loewe vraagt faillissement aan

Televisiefabrikant Loewe heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Eerder dit jaar had men al surseance aangevraagd, zie dit bericht uit juli dit jaar. Nu lijkt het dus echter over en uit.

Loewe heeft al langere tijd last van de concurrentie uit het oosten. Met name fabrikanten uit China en Japan. De Duitse fabrikant ontwikkelde en bouwde de toestellen nog steeds helemaal in Duitsland zelf.

Vorige maand ging men nog in zee met de Chinese fabrikant Hisense, maar die steekt verder geen geld in het bedrijf. Daardoor is men nog steeds op zoek naar financiële middelen. De productie kan dit jaar nog in stand blijven, maar daarna houdt het op.

Zie ook Parool.nl.

WildFM maakt doorstart

Het Noord Hollandse regionale commerciële station WildFM maakt onder de nieuwe investeerders definitief een doorstart. Tevens zullen via de beschikbare frequenties regionalere programma’s te beluisteren gaan zijn. Met een zender als FunX is dit bijvoorbeeld ook het geval.

Op dit moment is ook de website ‘under construction’. Een nadeel daarbij is dat de zender daardoor nu niet helemaal eenvoudig via internet te beluisteren is. Dit kan wel door deze link te plakken in WMP: http://icecast.databoss.nl:8000/wildfm.mp3.m3u . U kunt ook via Nederland.fm luisteren naar WildFM, klik dan hier.
Verder zit Wild nergens meer op kabel of andere uitzendplatforms. De zender is momenteel, naast de genoemde icecast-link, alleen te krijgen via de etherfrequenties op FM. Dat zijn:

Amsterdam en omgeving: 93.6
Alkmaar: 96.3
Haarlem: 97.3
Purmerend: 97.4

TV fabrikant Loewe bijna failliet

Loewe dreigt ten onder te gaan door de geleden verliezen. Dinsdag heeft de Duitse fabrikant uitstel van betaling aangevraagd. Probleem met de televisies van Loewe is niet dat ze nou zo slecht zijn, integendeel. Maar ze zijn behoorlijk duurder dan die van de concurrentie. Mede daardoor, en doordat velen de aankoop van een nieuw toestel uitstellen, worden er de laatste jaren steeds minder toestellen van Loewe verkocht. Zie ook telegraaf.nl.

Curatoren FRS bereiken overeenstemming met Procures

Een deel van de Free Record Shop winkels kan, binnenkort, definitief de deuren weer openen. De curatoren hebben overeenstemming bereikt met investeerder Procures. Hierdoor zijn ook de Belgische winkels van FRS toch gered. Procure had die eerder ‘teruggegeven’ in het faillissement, terwijl die voor het faillissement voor een symbolisch bedrag van Breukhoven overgenomen waren.

Procures is ook de maatschappij achter de ‘redding’ van boekhandels De Slegte en Selexis, die na de overname onder de naam Polare doorgaan.

Wild FM gered, echter weg bij interactieve tv

De failliete zender Wild FM is gered. Er hebben zich geldschieters gemeld, één van hen is Elma Multimedia. Dat is een bedrijf van Henk Zeeman. De Noord Hollandse regionale commerciële zender blijft dus uitzenden. Via interactieve tv (radio) van kpn waren ze overigens al weken niet te krijgen. Kpn meldt nu op de site dat ‘Wild fm heeft besloten niet langer via iTV uit te zenden’.

Diverse programma’s zullen weer opgestart worden, waaronder de populaire ochtendshow Anthony en Dyantha. Koen van Tijn wordt de nieuwe voorman van het station.

Website Wild FM: wildfm.nl.

Harense Smid gaat afgeslankt verder

Dankzij de overname door Mikro Elektro gaat Harense Smid door met een 20-tal winkels van de oorspronkelijke 30 locaties. Mikro Elektro is bekend van de ketens It’s en en Micro. Waarschijnlijk gaat het beter met Mikro Elektro, want enkele jaren geleden moesten diverse winkels van It’s gesloten worden omdat ze onvoldoende omzet bereikten.

Door de overname behouden 300 van de 550 medewerkers hun baan. Ook de webshop van Harense Smid valt onder de overname, die is inmiddels ook weer in bedrijf.

Bron: tweakers.net.

Ook Free Record Shop België failliet

Ook de Free Record Shops in België zijn failliet. Investeringsmaatschappij Procures gooit, ook daar, de handdoek in de ring nadat ze niet tot een akkoord konden komen met de curatoren. Procures geeft de Belgische winkels nu terug aan de curatoren. De Belgische tak was vlak voor het faillissement verkocht aan Procures (een investeringsmaatschappij) voor 1 Euro. Deze deal dreigde door de curators ongeldig te worden verklaart. Door de teruggave is dat nu van de baan, maar zijn ook de FRS winkels in België dicht.

Alweer grote keten failliet

Na het faillissement van verrassende ketens als Free Record Shop, iCentre en onlangs nog Block vernemen wij dat nu De Harense Smid failliet is. Deze twee laatste ketens zaten in hetzelfde segment, de consumenten-elektronica. Dat er de laatste jaren minder van verkocht wordt is bekend. Men doet aanmerkelijk langer met apparatuur omdat aankopen van nieuwe zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Maar het ziet er naar uit dat het toch wel erg slecht gaat in dat segment. Straks zijn we uit de crisis en is er geen winkel meer over om dan eindelijk die nieuwe tv of audioset te kopen…

Doorstart iCentre’s lijkt voor elkaar

BAS Group mag onder voorbehoud iCentre overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt in een spoedbesluit beslist, meldt de Telegraaf op haar website. Momenteel zijn de winkels gesloten in verband met het faillissement. Daardoor kunnen de financiën doorgelicht worden.

Buitengewoon wrang is dat de nieuwe eigenaar het personeel en de bestaande schuldenportefeuille NIET wil overnemen.