Home » Algemeen » Weer een decoder niet meer bruikbaar op (upc-deel) Ziggo

Weer een decoder niet meer bruikbaar op (upc-deel) Ziggo

Categorieën

Archieven

Er zijn al diverse decoders de laatste maanden uitgevallen voor gebruik. Zo zijn alle mpeg2 decoders niet meer bruikbaar. De zenders die nog SD zijn worden omgezet naar SD mpeg4 namelijk. Of worden vervangen door de HD versie, ook mpeg4. Qua decoder ben je ook afhankelijk van de codec(s) die je oude decoder ondersteunt. Zie alinea 3.

Het lijkt erop dat veel digitale ontvangers, ook in oude tv’s (ouder dan 10 jaar) niet meer werken op het fUPC deel van het netwerk na de wijzigingen van 16/17 mei m.b.t. de doorgifte van RTL 4,5,7,8, Veronica, Net5 en SBS6. Mogelijk helpt opnieuw instellen van de zenders met 6900 als symbolrate. fUPC dus.

Ook diverse HD decoders ouder dan 10 jaar zijn niet meer bruikbaar. Met name van Samsung. Zo zijn de DCB-H360R en DCB-H380R al een tijdje op het hele netwerk uit de gratie. Sinds deze maand is de 12 jaar oude SMT-C7140 voor het fUPC deel NIET meer bruikbaar. Ook niet voor de ongecodeerde zenders (netwerk 4444). Deze werkt alleen nog op het fZiggo deel.

De postcodecheck voor de bruikbaarheid van deze decoder geeft alleen aan dat ie niet voor gecodeerd gebruikt kan worden derhalve geven fUPC postcodes consequent: X niet geschikt. Gebruik je een fZiggo postcode dan: V Geschikt. Tot deze maand WAS ie dus wel geschikt voor ongecodeerd in fUPC.

Je kan erop wachten dat ie ook voor fZiggo buiten de boot gaat vallen. De decoder is uit mei 2010 en heeft dus niet meer de nieuwste techniek (codecs) aan boord. Dit blijft Ziggo ook voor fZiggo niet eindeloos ondersteunen.

Er zijn wel wat decoders verkrijgbaar, ook met opnemen, maar gezien de prijs is huren aantrekkelijker en zorgelozer. Eigenlijk zijn er geen losse boxen die in fUPC gebied gebruikt kunnen worden. Dat heeft de oude eigenaar UPC namelijk goed dichtgespijkerd. Het is alleen mogelijk om televisies met ingebouwde DVB-C tuner te gebruiken; ongecodeerd (4444) maar ook met een smartcard (5555). Maar dan kun je alleen live kijken in fUPC.
Wil je functies als opnemen e.d. dan zul je een abonnement moeten nemen met een Next mini of Next. Internet & TV Standaard, Internet & TV Complete of Internet & TV Max.

Met een Humax werkt het via fUPC nog wel, maar dan alleen de ongecodeerde kanalen. Humax decoders zijn tweedehands nog wel te krijgen. De 5200c en 5400c hebben een ingebouwde HDD voor opnamen (2 tuners). Van slechts 1 andere zender tegelijk met kijken naar een zender. De Humaxen zijn niet mee nieuw verkrijgbaar.

Het is sowieso aan te raden om een decoder via de provider te nemen, bij Ziggo met minimaal het abonnement ”Internet + TV Standaard”. Als die dan ooit defect of onbruikbaar raakt wordt ie gratis vervangen. Ook kun je er veel meer mee opnemen dan met een decoder met een HDD erin.


2 reacties

  1. Henk schreef:

    Goedemiddag

    Graag wil ik even reageren op het bericht over de Samsung 7140 decoder. Deze staat normaal gesproken bij mij thuis aangesloten op het fZiggo netwerk, ik ben nu echter op vakantie in de gemeente Apeldoorn ( fUPC ) en ik kan jullie melden dat de Samsung het nog gewoon doet. Kanalen instellen met 6900 als symbolrate en code 4444. Ook mijn Ziggo smartcard doet het gewoon met code 5555 en dan heb ik alle HD zenders. Mag ik vragen waar jullie de info vandaan hebben dat deze decoder niet meer op het fUPC netwerk zou werken? Ook de website providerforum.nl ( die alle technische wijzigingen op het Ziggo netwerk op de voet volgt ) maakt hier geen melding van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: