Home » Breedbeeld, HD en 3D » Breedbeeld nog geen High Definition

Breedbeeld nog geen High Definition

Categorieën

Archieven

Tja, High Definition. Het huidige breedbeeld is dat niet. Heb je digitale ontvangst dan heb je wel de beste kwaliteit. Overigens is High Definition altijd breedbeeld 16:9 verhouding. Het huidige is dus een opstap naar die volgende stap. Via digitale kabel en schotel zijn al wel enkele zenders in HD (High Definition, niet te verwarren met dezelfde afkorting voor Hard Disc) te zien. O.a. Discovery Channel en National Geographic Channel zenden (ook via dig. kabel) in High Definition uit naast het gewone PAL kanaal. Ook enkele themakanalen van de Europese omroepen zijn in HD. U dient hiervoor een speciale ontvanger en bij voorkeur een HD READY toestel te hebben. Dat laatste om ook van de betere scherpte te kunnen profiteren.

Verder zijn er op het moment 2 verschillende platforms voor digitale discs in HD. Net zoiets als de DVD dus, maar dan scherper. En vaak meer extra’s door de grote opslagruimte op de discs. Technisch zijn deze 2 niet uitwisselbaar, maar het resultaat in de huiskamer qua beeld- en geluidskwaliteit zijn gelijk. De verschillen zijn hooguit meetbaar met minieme verschillen. Deze systemen zijn momenteel de Blu ray-disc, met een grotere opslagcapaciteit dan de concurrent HD-DVD. Deze laatste is technisch gebaseerd op de huidige DVD.  Op dit moment is 85% van de verkochte HD spelers van het type Blu ray. De overige 15% is verkocht als HD-DVD-speler. In beide typen kunnen ook nog de bestaande dvd’s en cd’s afgespeeld worden. Voor Super Audio Cd’s zijn geen van beiden echter geschikt.

April 2008, Noot redactie: per half februari is door de betrokken fabrikanten de productie van HD-DVD spelers en discs volledig stopgezet. Er is nu dus alleen Blu Ray.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: