Home » Posts tagged 'nos'

Tagarchief: nos

Speciale uitzending rond Nationale Rouw

Tijdens de Nationale Rouw, gisteren afgekondigd door de regering, wordt door de NOS van af 15:45 uur middels een speciale uitzending de aankomst van het eerste vliegtuig met slachtoffers gevolgd. Bij de landing op ‘Eindhoven’, waarna een korte ceremonie is. Daarna worden de eerste slachtoffers met enige tientallen rouwauto’s naar de kazerne in Hilversum vervoert waar de identificatie van álle slachtoffers gaat plaatsvinden.

Ook via NPO Nieuws is deze uitzending te volgen.

Rond 16:00 uur, het aankomsttijdstip van het eerste Herculestoestel met slachtoffers, zullen de kerkklokken in Nederland ca. 10 minuten luiden. Verder stopt het openbaar vervoer even met rijden evenals taxi’s e.d. Ook het vliegverkeer is rond die tijd aangepast. Er zijn rond 16:00 uur even geen vertrekken en aankomsten op de luchthavens in Nederland.

Op Nederland 2 is ’s avonds van 19:00 tot 20:00 live de dienst ‘Verbonden in verdriet’ vanuit Amersfoort te zien. De uitzending wordt verzorgt middels een samenwerking van eo, ikon, kro/ncrv, rkk en zvk.

De zenders Djazz.tv en Brava, beiden van dezelfde eigenaar, zenden vandaag geen programma’s uit. Er is een mededeling van medeleven te zien.

Ook TV Oranje heeft besloten vandaag geen uitzendingen uit te zenden. Ook daar is een mededeling te lezen.

Meer over de Nationale Rouw, zie nos.nl .

NOS zendt begrafenis Mandela vertraagd uit

Toen de NOS vanmorgen met de uitzending van de begrafenis van Mandela begon was deze in werkelijkheid al ca. een uur gaande. Desalniettemin stond er bij de NOS het woordje live in beeld. Maar feitelijk had de uitzending dus vrijwel een uur vertraging.

De NOS heeft deze tactiek eerder gebruikt bij de O.S. in 2012. Ook daar liep het achter op de werkelijkheid én stond er toch live in beeld.

Als iets live is verwacht je toch dat het RECHTSTREEKS is.

Zie ook: Totaaltv.nl ,

Dat RTL 4 de uitzending van Hollands Got Talent 30 seconden vertraagd i.v.m. de ondertiteling van Dan Karaty lijkt me overigens geen probleem.

Weer sport via politiek24

Via het kanaal politiek24 zendt de nos ook dit jaar veel, vaak live, sport uit. Dus niet alleen op Ned. 1,2 of 3, maar ook via politiek24 kunt u van live sportbeelden genieten. Beschikbaar via internet en via providers. Bij Ziggo in het digitale basispakket. Anderen bieden de zender aan in hun aanvullende pakketten.

NOS valt weer tegen: Halve finales Wimbledon niet in HD

Weer valt de NOS zwaar tegen. De uitzending van Wimbledon met de halve finales van de heren is zichtbaar niet in hd. Terwijl bij de VRT op één de Tour in hd was en op Canvas het tennis ook duidelijk hd-beeld-kwaliteit is.

Jammer, NOS

De Tour de France uitgebreid bij NOS verslagen

De NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de Tour de France. Via tv en radio, maar ook via teletekst, internet en de apps. Die zijn ook voor Smart TV beschikbaar.

De tour is van 29 juni tot en met 21 juli. Alle etappes worden in deze 100-ste tour uitsluitend in Frankrijk verreden.

Lees meer op de weblog van de NOS.

Stormloop op journaals

De journaals van de diverse omroepen (NOS, RTL) zijn goed bekeken de laatste dagen. Dit komt ongetwijfeld door de aanslagen in Noorwegen, maar ook de toch nog onverwachte dood van Amy Winehouse zal meer kijkers naar de journaalrubrieken hebben getrokken. Helaas is de dood van icoon Johnny Hoes door dit alles een beetje ondergesneeuwd geraakt. Hij was in zijn genre minstens net zo’n grote als de onlangs overleden Johnny Kraaijkamp.