Home » Algemeen » Tweede Kamer: nieuwe mediawet schaft programmaraden af

Tweede Kamer: nieuwe mediawet schaft programmaraden af

Categorieën

Archieven

De T.K. heeft ingestemd met de nieuwe mediawet. Daarin worden de programmaraden afgeschaft. Deze raden hadden als functie om in de gaten te houden dat het analoge tv-aanbod voldoende gevarieerd was. Door de digitalisering, waarbij sowieso meer zenders worden doorgegeven, werden de raden steeds overbodiger. Nog geen 10 % van de tv-kijkers kijkt nog analoog. Veel aanbieders hebben geen analoog (meer), zoals kpn, xs4all, tele2, caiway en enkele andere kleinere kabelnetten. UPC en Ziggo bieden nog wel een analoog pakket, maar ook daar neemt het analoog kijken in rap tempo af. Zeker nu UPC een ‘vrij’ digitaal pakket van 30 tv-zenders en een x-tal radiozenders aanbiedt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: