Home » Geschreven media » Subsidie publieke nieuwsvoorziening moet anders

Subsidie publieke nieuwsvoorziening moet anders

Categorieën

Archieven

Volgens een rapport van SEO Economisch Onderzoek moet de financiering  van de nieuwsvoorziening Publieke Omroep anders geregeld worden. Het huidige systeem is uit de tijd.

Momenteel krijgt de Omroep er automatisch geld voor. Dit is uit de tijd en inefficiënt. Het kan voor een groot deel makkelijk aan de markt over gelaten worden. De automatische subsidie zou stopgezet moeten worden. Het nieuws zou dan ingekocht moeten worden bij diverse partijen. Voor nieuws dat niet ingekocht kan worden, bijvoorbeeld raadvergaderingen in (kleine) gemeenten, zou een nieuwe pot gecreëerd moeten worden. Op dit nieuws moeten niet alleen Publieke omroepen (landelijk, regionaal, lokaal) kunnen inschrijven maar ook de commerciëlen.

Door de opkomst van internet is het overheidsbeleid nu discriminerend, omdat er onderscheid wordt gemaakt tussen televisie, radio en de krant. Internet is in het huidige beleid onvoldoende meegenomen.

Verder is het huidige systeem ongunstig voor nieuwe partijen die zich met nieuws bezig gaan willen houden. Doordat de Publieke Omroep het ‘vanzelf’ al krijgt of heeft is er een onevenwichtige situatie in de markt ontstaan.

Hierbij moet aangetekend dat de uitkomst van het onderzoek zoals dat in het rapport staat wel verrassend in het straatje van de opdrachtgevers is. Dat is de NDP. Daartoe behoren onder anderen de RTL groep, De Persgroep en TMG.

Voor meer informatie leest u hier verder ->


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: