Home » kabeltelevisie (Pagina 2)

Categorie archief: kabeltelevisie

Ook SKV heeft overeenstemming met Fox Sports; lagere prijzen v.d. consument

Stichting Kabel Veendam maakt vandaag (toevallig?) bekend dat ook zij de prijzen van Fox Sports gaan verlagen in navolging van KPN. Dit betekent dat SKV, in tegenstelling tot eerdere berichten op mediasites, ook een overeenkomst met Fox Sports heeft kunnen sluiten. (bron)

SyFy en 13th Street helemaal weg bij Ziggo; BBC First bij Ziggo

[UPDATE 21:07; eerste publicatie 17:28]

De prijs van de oude abonnementen, voor de fusie, gaan met ca. €2 p/m omhoog.

Een deel van de zenderwijzigingen bij Ziggo per 1 juli zijn bekend.

SyFy en 13th Street verdwijnen geheel uit Nederland en Vlaanderen, ook bij Ziggo. (NBC Universal stopt met deze zenders in Nederland en Vlaanderen)
Ziggo stopt ook met E! Entertainment. Deze zender blijft via andere providers wel (nog) beschikbaar.
OP 29 JUNI HEEFT ZIGGO BEKENT GEMAAKT DAT E! TOCH BLIJFT. En zelfs ook weer terugkeert in oud-UPC gebied.

Ziggo bevestigt deze info via een ‘verborgen’ tekst bij deze zenders in het zenderoverzicht. Als je over de i in het rondje gaat staat er “deze zender verdwijnt per 1 juli”.

Zenderpositie 22, nu 13th street, wordt van af 1 juli a.s. ingenomen door BBC FIRST.

Uit het aanbod verdwijnt de soft-erotische zender Meiden van Holland soft. Hiervoor in de plaats komt Secret Circle. De zender Meiden van Holland Hard blijft in het aanbod alleen beschikbaar via het erotiekpakket en niet meer in TV Royaal. Tevens verhuist MvHH naar nr. 796. Op 792 komt Penthouse.

Deze wijzigingen zijn inmiddels bekend. Andere volgen nog. En wij blijven het volgen.

UPDATE 6 MEI.
Vandaag is bekend dat er ook meer zenders bij komen. Het zijn Food Network en Fine Living.

Verder is bekend dat Disney Channel op 27 en Ziggo TV op 13 HD worden. Of dit ook geldt voor het ongecodeerde “KabelTV”-pakket, waar deze ook in zitten is niet bekend. Dat zien we op 1 juli wel.

KLIK HIER voor meer wijzigingen. Op het gebruikersforum voor Ziggoklanten is een goed overzicht van de wijzigingen te vinden.

Celblok H weer van start; Zoo naar SBS9

Maandag begint Celblok H weer. Het is de 3de reeks van deze populaire serie. Deze komt opze  SBS6 en wordt met een dubbele aflevering uitgezonden van 20:30 tot 22:30 uur.
Gevolg hiervan is wel dat de pas gestarte serie Zoo v.a. komende maandag op SBS9 uitgezonden gaat worden. Ook van 20:30 tot 22:30 uur.

Veel kijkers zullen Zoo dus niet meer kunnen volgen. Simpelweg omdat ze SBS9 niet hebben. Dit zijn de Digitennekijkers en kijkers via de kabel die alleen het ongecodeerde digitale KabelTV pakket hebben. In dit pakket zit SBS9 niet. Analoog wordt ie nergens doorgegeven.
Deze kijkers zullen dus noodgedwongen afscheid moeten nemen van Zoo na de 4 afleveringen op SBS6.

Ziggo gaat HbbTV aan alle klanten aanbieden

Tot nu toe is HbbTV alleen in oud UPC gebied beschikbaar. Alleen de NPO en SBS bieden Hbb diensten aan overigens. Ook ARD en ZDF hebben het maar of dat ook via de Nederlandse kabel beschikbaar komt…

HbbTV van SBS en NPO (RTL heeft het niet) is te verkrijgen via de rode knop van uw smart tv met ci+ module. Ook met het smartcardloze pakket is het met uw smart tv te krijgen. Bij NPO en SBS zenders. De smart tv dient óók met internet verbonden te zijn.

De losse ontvangers hebben geen HbbTV. Daarmee is het dus niet te krijgen. Ook als de ontvanger met internet verbonden is niet. Dan alleen progr.gemist en videotheek van Ziggo. Dit zijn o.a. die van Humax en Samsung.

De Horizon ondersteunt geen Hbb.

Per februari schrapt Ziggo BBC 3/CBBC

Dit is een direct gevolg van het stopzetten van BBC 3 door de BBC als lineair kanaal.

De BBC stopt met BBC 3. CBBC deelt daar het kanaal met BBC 3. Daardoor heeft de kabelaar besloten ook de doorgifte van CBBC stop te zetten. Het gevolg is dat CBBC daardoor in Nederland alleen nog via de satelliet te krijgen is. De zender, en de andere BBC zenders, zitten FTA op de sat.

Wat andere bedrijven, w.o. Vodafone, met CBBC gaan doen is nog niet bekend. Ook daar is kanaaldeling met BBC 3.

UPDATE 15-02-2016.
Ziggo heeft besloten CBBC ook na het stoppen van BBC Three te blijven doorgeven. Daardoor wordt de uitzendtijd zelfs uitgebreid. Van 20:00 tot 22:00 uur. Na de definitieve stopzetting van BBC 3 zal er na 22:00 uur een testbeeld te zien zijn. Totdat CBBC de volgende ochtend om 8 uur weer begint.

Ziggo gaat ongecodeerde digitale aanbod meer promoten

Ziggo gaat de komende tijd actiever het ongecodeerde digitale zenderaanbod meer promoten. Het neemt hierbij een langzame voorzet op het uiteindelijk beëindigen van het analoge aanbod voor tv. De verwachting is echter dat het analoge tv aanbod nog wel enkele jaren zal blijven. Maar eens zal het stoppen. Er worden steeds meer tv’s met een digitale tuner verkocht. Op deze site vind u hier meer informatie over het digitale ongecodeerde aanbod en hoe u uw tuner moet instellen.
Het beëindigen van FM via de kabel komt nog niet ter sprake.

Een nadeel voor het beëindigen van analoog tv signaal zal zijn het gebruik van DVD/HDD recorders. Dat die nog veel gebruikt worden bleek toen het Guide Plus+ signaal (een soort EPG voor analoge ontvangst) zo’n 2 weken niet werkte na een wijziging bij Eurosport (drager van dat signaal). De klachten waren niet van de lucht.

NPO wil hogere vergoeding themakanalen

De NPO wil providers een hogere doorgifte vergoeding gaan vragen voor de themakanalen. Deze worden nu veelal doorgegeven in aanvullende pakketten i.v.m. de vergoeding die de providers moeten betalen.

De kanalen waar opnieuw over onderhandelt gaat worden zijn NPO Politiek, NPO nieuws, NPO Best/Zapp, NPO Cultura en NPO 101. Dit zijn tevens de themakanalen die volgend jaar door zullen gaan.

Voor de NPO zenders NPO 1,2,3 en radio 1,2,3,4,5 betalen de providers een vaste doorgiftevergoeding. Deze zenders moeten ook doorgegeven worden van de mediawet. Aan dit laatste veranderd dus niets.

RTL Z definitief niet bij Kabelnoord

Kabelnoord is het eerste kabelbedrijf dat bekend maakt RTL Z definitief juist niet door te gaan geven. Het wil niet voldoen aan de exhorbitante eisen die RTL stelt voor doorgifte. Slechts een klein deel van de klanten, namelijk 1%, heeft aangegeven de zender te willen hebben. RTL wil dat de zender in het basisabonnement komt en vraagt ook nog eens een forse doorgiftevergoeding. Dat kan en wil Kabelnoord niet betalen. Dit moet doorberekend gaan worden aan alle klanten, want anders is het niet te betalen. Slechts een klein deel van de klanten wil de zender. RTL wil niet dat RTL Z in een extra pakket geplaatst wordt. Door al deze feiten heeft Kabelnoord besloten de zender niet op te nemen in haar pakket. De onderhandeling met RTL is gestaakt.

Kijkers van Kabelnoord kunnen de dagprogrammering wel live zien via http://www.rtlnieuws.nl/live (grote versie RTL 365). Het avondprogramma ‘Van Liempt live’ kan achteraf bekeken worden via RTLXL.
LIVESTREAM STOPGEZET DOOR RTL PER 5 OKT.

Zie ook het bericht op de website van Kabelnoord.

Spike TV morgen van start

Morgen begint er een nieuwe zender. Hij heet Spike TV en zendt elke avond v.a. 21:00 uur uit tot 2:00 uur ’s nachts.

De eigenaar van de zender, Viacom, die ook eigenaar is van Nickelodeon, heeft besloten op dat kanaal kanaaldeling toe te gaan passen. Na 21:00 uur is er dus tot 2:00 in de nacht géén Nickelodeon meer. Dit is geen keuze van uw  provider. Het voordeel voor Viacom is daardoor dat Spike TV van af de start overal (waar nu al Nickelodeon is) te zien is. De programma’s zijn gericht op volwassenen met Amerikaanse speelfilms en series. (daar hebben we tenslotte nog niet genoeg van…).

Over de gemaakte keuze van Viacom, kanaaldeling met Nickelodeon, kunt u bij hen terecht. Dit is de website: www.vimn.nl.

Het persbericht over Spike TV .

Eerder bericht op deze site .

NostalgieNet verdwijnt, maar wordt ONS

De naam NostalgieNet verdwijnt na vele jaren uit het medialandschap. Er werd uitgezonden sinds 2006. De zender is overgenomen en wordt omgedoopt tot een “ouderen”zender. V.a. 13 september start het nieuwe ONS op het huidige kanaal. De zender richt zich op 50 jaar en ouder.

Namen als Sjoerd Pleysier, Ernst Daniël Smit en Erik de Zwart zijn o.m. door de zender aangetrokken. Kristel van Eijk gaat een talkshow presenteren.

RTL Z van af 7 september bij KPN en Ziggo

Op 7 september start RTL Z via een apart kanaal met een 24-uurs programmering. Van af de start zal het kanaal te zien zijn bij KPN op kanaal 11 en bij Ziggo op kanaal 12. Wat er met de zenders gebeurt die nu op die posities staan is nog niet bekend.
Bij KPN schuiven hierdoor Comedy Central en Nickelodeon 1 positie verder. MTV gaat naar 20 en het “zender v.d. maand”-kanaal gaat naar 26.
Ik neem aan dat Ziggo het eigen TV kanaal voorlopig in de wilgen hangt.

Vooralsnog zal RTL Z overdag ook te zien blijven via de zender RTL 7.

OOK IN HD BIJ KPN.
Bij KPN komt de zender ook direct in HD beschikbaar. Bij deze provider is dat een ander kanaalnummer dan 11, want daar is’tie SD. In HD zal de zender, voor iedere abonnee, te zien zijn via 731.

Bron: rtl nieuws .

Pinkpop live via NPO Cultura

Via NPO Cultura is Pinkpop in Landgraaf live te volgen. Bij de meeste providers staat dit in een pluspakket.

Ziggo geeft deze zender dit weekend door via het Evenementenkanaal. Dat is te ontvangen voor iedereen die een digitale ontvanger gebruikt!

Ziggo herstelt privacy digitale televisie

Ziggo is op de vingers getikt door het College Bescherming Persoonsgegevens. Uit een controle is namelijk gebleken dat gegevens van digitale televisie niet anoniem door Ziggo werden gebruikt. En dat mag niet zonder uitdrukkelijke toestemming van elke klant zelf.

Ziggo gebruikt de gegevens om inzicht te krijgen in het kijkgedrag. Het bedrijf gebruikt dit voor eigen doeleinden, zoals marketing en optimalisering. Met name het gebruik van on demand diensten werden mét klantgegevens opgeslagen. Dit betreft o.a. HBO on demand, Programma gemist, de videotheek e.d.

Inmiddels heeft Ziggo het verzamelen en bewaren van gegevens aangepast. Er worden geen specifieke klantgegevens meer aan gekoppeld.

Bron: rtlnieuws (teletekst)

Bij Ziggo ook HD via smartphone en tablet

Van af medio juli gaat Ziggo ook HD aanbieden via de app voor Android en iOS. Ziggo is de eerste provider die dit gaat aanbieden. Ook KPN heeft een vergelijkbaar systeem: itvonline. Bij KPN kan alleen nog HD gekeken worden via de itv-ontvanger (stb). Binnenkort heeft KPN de nieuwe dienst KPN Play beschikbaar voor Android en iOS. Of daar HD mee gekeken kan worden is nog niet bekend gemaakt, maar het lijkt me wel in de lijn der verwachting liggen.

HD via het kleine scherm van de smartphone zie ik persoonlijk het voordeel niet van. Via het wat grotere scherm van een tablet kan het wel degelijk verschil maken lijkt me. Via de Horizon app kunnen al langere tijd op de laptop de zenders in HD bekeken worden.

Songfestival Sing Along in Ziggodome live via Ziggo

De Songfestival Sing Along wordt vanavond live uitgezonden via Ziggo kanaal 12. Het evenement is in de Ziggodome.
Iedereen in het Ziggogebied kan dus meekijken en genieten. Ook gebruikers die alleen Digitale Kabeltv kijken (FTC). Ook in het vml. UPC gebied is de uitzending te zien.

Heeft u geen aansluiting bij Ziggo en u wilt het wel zien, stem dan af op clubziggo.nl/live om te kijken. Via deze link kunt u nu al meer informatie vinden over het programma. De uitzending start om 20:00 uur met een voorbeschouwing door zanger Jaap. Van 20:30 tot 22:45 volgt de liveshow en dan tot 23:00 nog een korte terugblik door Jaap.

Meer evenementen zie clubziggo.nl.