Home » DVD en Bluray (Pagina 3)

Categorie archief: DVD en Bluray

Ziggo gestart met interactieve tv

Kabelaar Ziggo is op 4 juni gestart met interactieve tv-diensten. Via de website van Ziggo dient men dan een speciale HD ontvanger met harddiscrecorder te bestellen. Deze kost dan x80428,95 (volgens de ziggo site). U krijgt dan tegen extra betaling toegang tot o.a. uitzending gemist tot 10 dagen terug.

Zie verder http://www.ziggo.nl.

Losse blu-ray speler voor x-box 360

AMSTERDAM – Sony en Microsoft zijn in gesprek over een Blu-rayspelervoor spelcomputer Xbox 360. Eerder bood Microsoft een losseHD-DVD-speler aan bij de console. Daar is het bedrijf, na het stopzetten van de hd-dvd door marktleider Toshiba, mee gestopt.

Meer xbbxbbxbb

Bron: nu.nl

Toshiba stopt productie HD-DVD

En gaat Blu-ray disc spelers produceren. Met de overstap van Toshiba, nota bene de aanvoerder van het kamp van HD-DVD, naar het Blu-ray kamp lijkt het doek gevallen voor HD-DVD. De nekslag voor Toshiba hd-dvd was de overstap van Warner naar Blu-ray in januari van dit jaar. Ook de Playstation3 van Sony, die blu-ray kan afspelen, heeft hd-dvd geen goed gedaan. Aan het eind van deze maand al zullen er uitsluitend Blu ray spelers van de band van Toshiba rollen.

Het is overigens maar de vraag of Blu ray net zo groot wordt als dvd aangezien al veel maatschappijen en vooral pornoproducenten (een van de grootste markten!) experimenteren met verspreiding via internet. Dit is veel goedkoper want er hoeft geen schijfje gemaakt en ook geen doosje/hoesje. Ook kent verspreiding via internet uiteraard geen transportkosten.

Bronnen voor deze tekst: hln.be en nrc.nl

Zie ook: nu.nl

Copieerbeveiliging van Blu ray gekraakt

Een softwarebedrijf heeft de copieerbeveiliging van Blu ray gekraakt. Lees het artikel op nu.nl.

Problemen met Blu Ray

Twee nieuwe titels van Fox Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer en The Day After Tomorrow geven problemen in bestaande Blu ray spelers. Deze beschikken namelijk (nog) niet over de benodigde nieuwe software om deze af te spelen. De standaard is sinds de introductie namelijk uitgebreid wat interactiviteit betreft. Ook de beveiliging heeft enige aanpassingen ondergaan. Dit geeft met nieuwe titels op nog niet ge-upgrade apparatuur ernstige problemen. In geen enkel geval kan de film helemaal afgespeeld worden. In het gunstigste geval produceert de speler nog een half uurtje om dan vast te lopen in de weergave.
De verantwoordelijkheid ligt bij de leveranciers van de apparatuur. Die dienen upgrades te leveren en duidelijk naar de consument te communiceren dat er upgrades nodig (en beschikbaar) zijn. En hoe eraan te komen.

Lees meer op Tweakers.