Home » Diversen (Pagina 2)

Categorie archief: Diversen

Release dvd Toppers in concert 2011 uitgesteld

Het uitbrengen van de dvd Toppers in concert 2011 is noodgedwongen uitgesteld. Wegens een conflict met een facilitair bedrijf heeft dat bedrijf beslag laten leggen op alle banden.
Zo wordt gemeld door RTL Boulevard en nu.nl.

Standaardisatie apparatuur digitale tv lastig

Het standaardiseren van apparatuur (stb = settopbox) voor digitale tv, zoals VVD-kamerlid Afke Schaart in de Kamer voorstelt, is in de praktijk lastig. Ziggo biedt al de internationaal afgesproken standaard voor digitale kabeltelevisie, dvb-c. De klant dient zélf een ontvanger te KOPEN, wat bij verhuizing naar een gebied met UPC natuurlijk financieel onaantrekkelijk is. Want UPC heeft een "eigen" systeem. Zij geeft klanten een apparaat in BRUIKLEEN. Bij beëindiging van het abonnement, bijvoorbeeld bij verhuizing, gaat het apparaat kosteloos retour.
Ook bij KPN is standaardisering vrijwel onmogelijk. Het signaal komt via adsl op een héél andere wijze de huiskamer binnen dan bij de kabel. Bij standaardiseren zou dus élke digitale ontvanger ook van dat ontvangstsysteem moeten zijn voorzien, wat die apparaten natuurlijk stukken duurder (!) zal maken. De transmissienorm van satellieten is wéér anders, moet dat ook ingebouwd (?). Overigens krijgt ook bij KPN de klanten van Int. TV het apparaat in bruikleen. Klanten van Digitenne, ook KPN, krijgen de eerste ontvanger in bruikleen, voor een evt. 2e en 3e betaalt men een klein maandbedrag. Hier is dus ook géén sprake van dure aankopen voor de consument.

Bij Ziggo (kabel in een deel van Nederland) en Canaldigitaal (via satelliet, voor heel Nederland), dient de consument zélf een stb aan te schaffen.

Conclusie: veel kabelnetten hebben wel een standaard. Die heet dvb-c. Nadeel hierbij is echter dat geacht wordt dat de consument zélf een apparaat koopt.
Bij KPN en UPC wordt een apparaat in bruikleen ter beschikking gesteld, evenals bij de int. tv van Tele2. Voor Digitenne wordt een klein extra maandbedrag in rekening gebracht bij een 2e of 3e stb. Overigens zijn voor Digitenne ook apparaten te koop. Digitenne werkt echter in het hele land. Apparaat kan dan gewoon meegenomen. (Ook in het buitenland kan men dvb-t/digitenne stb's gebruiken, men ontvangt dan de ter plaatse beschikbare zenders. Handig voor op vakantie.)

Om settopboxen voor alle systemen geschikt te maken zou tot gevolg hebben dat deze apparaten vele malen duurder zouden worden dan ze nu zijn. Het voordeel van een gratis bruikleen bij sommige aanbieders (goed Nederlands woord voor providers) gaat dan óók nog eens aan de consument voorbij. Kortom: met het plan zou de consument JUIST VEEL DUURDER uit zijn en de kabelaars kunnen niet alle diensten leveren die ze wel zouden willen.

Gezien de conclusie lijkt me de wens van de VVD, en inmiddels ook het kabinet, voor totale standaardisatie een beetje een popie jopie verhaal. En financieel juist helemáál niet gunstig voor de consument. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat consumentenorganisaties dit plan (zouden) steunen.

Prijswijzigingen ITV en Digitenne van KPN

Met ingang van 22 mei, voor bestaande abonnees, worden ITV en Digitenne via KPN iets duurder. ITV wordt 1 x80uro duurder en Digitenne x80 0,50. Resp. dan dus x80 11,00 p/m voor ITV en x80 9,00 p/m voor Digitenne (nog altijd minder dan de x80 9,95 die het in 2006 nog kostte, toen alleen in de Randstad). Overigens heb je bij ITV recht op 1 gratis Digitenne abonnement tot 3 smartcards.

Tot 22 mei betaal je nog het huidige tarief. ITV x80 10,– en Digitenne x80 8,50 p/m. Nieuwe abonnees betalen vanaf heden het nieuwe tarief.

Nu een abonnement op Digitenne: kijk de eerste 2 maanden gratis.
Nu een abonnement op ITV** : kijk de eerste 3 maanden gratis (x80 10,– p/m korting)

**ITV exclusief de extra pakketten. Exclusief het benodigde Internet-abonnement van KPN.

Deze maand gratis Sport 1 bij ITV KPN

Bij Interactieve TV van KPN heeft u deze maand gratis Sport 1. U vindt de kanalen van deze zender op

231 Sport 1 Live
232 Sport 1 Golf (ook veel live)
233 Sport 1 Tennis (ook zeer veel live, beter beeld dan kan. 231 !)
234 Sport 1 Extra 1
235 Sport 1 Extra 2
236 Sport 1 Extra 3

Extra 1,2 en 3 altijd live.
Voor 231, 232 en 233: Staat er een witte letter L in een rood vakje dan is het ook echt live.

Zie voor de programmering de EPG of www.sport1.nl.

Krijgt u ze niet dan heeft u in het huidige profiel die zenders niet aangevinkt. Gebruik dan het profiel "geabbonneerd". Profiel wijzigen: ga naar de gids en klik op 'groen'.

TMF verder als internetstation

M.i.v. komende maandag is TMF niet meer gewoon op tv te zien. Het deelt nu nog een kanaal met Comedy Central. TMF zit daar tot 15.00 uur waarna CC het overneemt. V.a. maandag zal kindernet opnieuw gaan uitzenden, waarna v.a. 15.00 uur dan CC op het kanaal te zien zal zijn. TMF is dan alleen nog via internet, met je pc dus, te zien en horen. Maar wel weer 24 uur per dag!

De thema kanalen TMF dance, pure, Slam! TV en diverse andere tv- en radiokanalen van XLNT radio zullen van af 1 april niet meer via UPC te krijgen zijn.

Klik hier voor meer info en bron.

Zie ook: http://www.tmf.nl/tv/nieuws/103074/.

BBC bij KPN

Dit is een update op een eerder bericht op deze weblog.

Inmiddels is bekend dat bij ITV van KPN BBC 1 en 2 v.a. juni in het basispakket zullen zitten. BBC 3 en 4 zijn via het pluspakket te krijgen en BBC HD als je (ook) het HD-pakket afneemt.

Over de oplossing bij Digitenne is (mij) op heden nog niets bekend. Ik kan me zo voorstellen dat i.i.g. BBC Entertainment plaats zal maken voor een BBC zender (1/2). Die entertainment is een flutkanaal. Alleen al de beeldverhouding van 14:9 binnen het 4:3 kader. Niet om naar te kijken op een breedbeeldtelevisie hoor.

FAQ over Interactieve TV internet (+bellen)van KPN

Ten eerste: u kunt alleen iTV van KPN hebben als u óók internet heeft, of neemt, van KPN. U krijgt dan een Experiabox. Alleen daarmee is interactieve TV te krijgen. Andere modems (zoals de Fritzbox) zijn ook bruikbaar voor KPN, maar dan dus geen iTV mogelijk. Zonder Experiabox dus géén iTV.

Bij internet + bellen (voip) kunt u  2 nummers hebben. Dit zijn afzonderlijke aansluitingen op de Experiabox. Wilt u een gesprek binnenhuis kunnen doorverbinden ongeacht op welk nummer een toestel staat, dan kunt u een huiscentrale voor 2 lijnen er tussen zetten.

Interactieve TV van KPN is ook mogelijk met alleen internet van KPN. Bellen gaat dan via analoge lijn (1 nummer) of ISDN2 (tot 4 nummers). Bellen kan dan dus via een andere aanbieder, niet via voip, want de internetverbinding is tenslotte kpn in genoemde situatie.

In horeca v.a. 11 maart licentie verplicht voor Eredivisie Live!

Bericht geactualiseerd ©2020

Wilt u van af 11 maart 2011 (nog) legaal live voetbal aanbieden aan uw gasten dan moet u voor die datum een nieuw, zakelijk, contract afsluiten met Fox Sports. Alle informatie kunt u vinden op deze site:
Foxsportszakelijk.nl. En voor de overige (publieke en commerciële) zenders dient u zich aan te melden bij Videma, zie eind bericht.

Ik kan het zelf niet beter verwoorden dan zoals het op de site vermeld staat.

Op de uitzendingen van Fox Sports rusten echter auteursrechten. Het is daarom wettelijk niet toegestaan om zonder toestemming uitzendingen van Fox Sports te vertonen in openbare gelegenheden. Naast een abonnement op Fox Sports heeft u daar vanaf 11 maart 2011 een licentie van Fox Sports Zakelijk voor nodig. Hiermee verschaft u zich het recht om Fox Sports te vertonen in uw café of sportkantine. Vanaf 11 maart 2011 is de licentie verplicht en vinden hier door heel Nederland intensieve controles op plaats. We maken u erop attent dat Fox Sports geen onderdeel uitmaakt van de Videma-vergunning.

Zoals u uit de tekst kunt opmaken mag u geen Fox Sports vertonen in uw zaak of sportkantine zónder de licentie. Met alleen de standaardabonnementen zónder licentie mag Fox Sports alleen in huiselijke kring vertoond worden. Dat zijn de abonnementen bij Digitenne/2 kanalen en kabel en IPTV providers met 3/6 kanalen. Voor horeca en sportkantine is dus naast het abonnement op Fox Sports en de afdracht aan Videma (via KNVB) ook een licentie nodig voor publieke vertoning. De kosten van de licentie zijn afhankelijk van de oppervlakte. Uitzondering zijn sportkantines, voor hen geldt het tarief van x8059,95 p/m (daarbij dus niet inbegrepen abonnement Fox Sports en tv-aanbieder).
I.v.m. sportkantine zie website KNVB. Naast deze Videma afdracht aan de KNVB dient u ook een Licentie van Fox Sports te hebben indien u dat vertoont in uw kantine.
Voetbalverenigingen krijgen 12,5 % korting op de F.S. licentie via de KNVB.

Aan de licentie zijn ook voordelen verbonden. U krijgt o.a. promotie materiaal. Meld u zich tijdig aan, dus vóór 11 maart, dan krijgt u het promotiemateriaal, waar b.v. de naam van uw zaak op kan staan, helemaal gratis. Voor meer informatie daarover klikt u hier.

Vertoond u ook andere zenders in uw zaak dan dient u daarvoor aangemeld te zijn via Videma. En voor Fox Sports dus (ook) via de site van Fox Sports Zakelijk.

Los daarvan is natuurlijk ook een abonnement op een tv-aanbieder nodig.

Nat. geo. wild HD toegevoegd aan hd-pakket itv kpn

Vanaf vandaag is Nat. geo. Wild HD toegevoegd aan het HD-pakket van iTV van KPN. Tot eind februari kan iedereen ernaar kijken die iTV van KPN heeft, ook als je het HD-pakket niet hebt. Je tv dient wel HD te zijn (ready of full) en met de iTV ontvanger verbonden met een HDMI-kabel.
Met Nat. geo. Wild HD bestaat het HD-pakket nu uit 15 zenders w.o. alle 10 Nederlandse publieke en commerciële kanalen. Ik heb zelf, nog net, geen iTV van KPN momenteel. Volgens de KPN site is het kanaal 756 indien je het HD-pakket betrekt.
Nat. geo. Wild zit bij KPN al in standaard kwaliteit in het Pluspakket. Dan nummer 116.

Meer info over het HD-pakket:
http://www.kpn.com/prive/tv/interactieve-tv.htm?#tabcontent3.