Home » Digitenne » Nu in hele land het nieuwe Digitenne

Nu in hele land het nieuwe Digitenne

Categorieën

Archieven

Vanaf vandaag is in het hele land het nieuwe Digitenne beschikbaar. De uitzendingen zijn in HD kwaliteit met DVB-T2 (=mpeg4) met de HEVC compressie.

Nu zijn dus ook alle oude ontvangers onbruikbaar geworden. Deze kunnen niks met de nieuwe uitzendnorm. Lever deze dus in bij uw plaatselijke milieustraat.
Veelal is ook bij gebruik van alleen een tv zonder settopbox nu wel een settopbox nodig, ook voor alleen NPO zenders. Veel gebruikte tv’s hebben geen DVB-T2 HEVC aan boord.

Voor het volledige pakket bij een abonnement verstrekt KPN ontvangers. Gekochte ontvangers zijn niet geschikt voor het volledige pakket. Voor alleen NPO dient u zelf voor geschikte apparatuur te zorgen.

Het oude Digitenne heeft onder DVB-T hiermee 16 jaar bestaan. Sinds december 2006 was DVB-T landelijk te krijgen. Toen nog met 25 tv-zenders en 19 radio-zenders (zie oud overzicht). BBC had KPN nog helemaal niet.
Vanaf april 2003 was het alleen te krijgen in Amsterdam, Haarlem, Alphen, Hilversum en Almere. Zelf heb ik ’t (erbij) sinds zomer 2006. Tussen april 2003 en december 2006 volgde uitrol in heel Nederland. Na de uitschakeling van analoog in december 2006 landelijk. Nu dus verder onder de norm DVB-T2 HEVC. I.i.g. t/m 2030. Ik verwacht echter dat het daarna via 5G verder gaat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: