Home » Algemeen » Radio gebruik bij diverse providers best onhandig met de box

Radio gebruik bij diverse providers best onhandig met de box

Categorieën

Archieven

Bij diverse providers is het gebruik van radio zenders in de ontvangstbox best onhandig. Gisteren was ik bij iemand die al een tijd geen radio (FM via Ziggo aansluiting) meer kon krijgen. Dit was bovendien een T-mobile klant. Dus afgezien van het stoppen met FM hier in de regio bleek ie ook afgesloten van het Ziggo FTA signaal.

Toen wilden we het via de T-mobile ontvanger doen. Maar dat is een partij omslachtig!! Daar moet écht ook de tv voor aan om van tv zenders naar radio zenders te gaan. Dat kan alleen via het menu. En om een andere radiozender te kiezen is het zonder display ook niet heel praktisch. Verder heeft de T-mobile alleen optical out en z’n 30 jaar oude versterker heeft geen optical. Radio blijft ie nu maar via z’n BT speaker i.c.m. de mobiel doen.

Het is bij Ziggo ook onhandig met de XL en Next maar naar andere radiozender zonder de tv aan is ietsiepietsie handiger. Via het menu, tv dus aan, dien je eerst de radio-app te kiezen. Daarna kan je met spraaksturing via de afstandsbediening de naam van een zender kiezen. Hoewel niet alle namen herkent worden. Op die manier bv NPO soul & jazz aanzetten is onmogelijk.
Een vriend van mij heeft nog de Cisco 8485 dvb in gebruik. Praktischer met gewoon cijfers voor radio.

Bij kpn werkt het met de cijfertoetsen. Vanaf 801 intoetsen. Met de allernieuwste ontvanger zonder display is het dan wel ‘blind’ intoetsen als je een ander station wilt maar het kan tenminste. Met de HD ontvangers gaat het prima. Digitenne dito, met display.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: