Home » Glasvezel » Aanleg glasvezel stagneert door wetgeving ongebruikt koperdraad

Aanleg glasvezel stagneert door wetgeving ongebruikt koperdraad

Categorieën

Archieven

De aanleg van glasvezel in Nederland door m.n. KPN stagneert door de “belasting” op ongebruikt koperdraad die op 1 januari 2018 in gaat. Daarin wordt een verwijderplicht vastgelegd. Wordt het niet verwijderd dan kan deze belasting oplopen tot € 5 per meter. Verwijderen van ongebruikt koperdraad gaat echter in de miljarden lopen. De telecomreus moet hier zelf voor opdraaien.

Bovenstaande is (dus) één van de redenen waarom KPN minder tot geen prioriteit meer stelt voor de aanleg van glasvezel. Dit wordt door partner Reggefiber gedaan.
KPN zet nu in op “versnelling” van het kopernetwerk. Zo’n 70 % van de aansluitingen beschikt inmiddels over het snellere VVDSL oftewel vectored VDSL. Hiermee zijn snelheden mogelijk tot 200 Mb/s down. KPN levert echter voor koper nog steeds abonnementen tot 100 Mb/s. Een 200-variant is er nog niet. Voor glas is een 500/500 abonnement beschikbaar.

De andere glasvezelgigant, CIF, gaat wel door met de aanleg. Dat wordt beheerd door Caiway in de meeste gebieden. Dat is vaak ook de enige provider die dan op glas genomen kan worden. Ook coax valt onder het “koperdraadconvenant”.

Zie ook emerce.nl.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: