Home » IPTV KPN » Tariefstructuur Ziggo, UPC en alternatieven

Tariefstructuur Ziggo, UPC en alternatieven

Categorieën

Archieven

Via onderstaand artikel probeer ik iets van duidelijkheid te geven omtrent tv-ontvangst via kabel (en andere diensten). Er kunnen geen rechten aan het artikel ontleend worden. Artikel kan nog aangepast/uitgebreid worden. Lees het artikel geheel en aandachtig door. Snapt u een afkorting niet, zie dan de hoofdpagina van deze weblog.

Bij Ziggo verdwijnen regelmatig zenders uit het analoge pakket. Dit heeft 2 redenen: a. het is een vrij dure manier van distributie: i.p.v. 1 analoge zender kunnen er 8 in digitale SD kwaliteit of 4 in HD kwaliteit op een frequentie. b. Er is steeds meer vraag naar digitale ontvangst in SD én HD.

In tegenstelling tot UPC gaat Ziggo in haar tariefstructuur niet uit van “alleen analoog”. Het Standaard TV abonnement van x8016,95 p/m bij Ziggo is feitelijk digitale tv inclusief analoge zenders. Dat de klant dan geen kastje koopt voor het digitale deel (en het startpakket met de smartcard) is het probleem van de klant, vindt Ziggo. Het digitale basispakket (Standaard TV) kost bij Ziggo dan ook niks extra per maand en bevat zo’n 60 tv-zenders en een evenzoveel radio-zenders (via hetzelfde kastje te krijgen). Klik hier voor het digitale radio-overzicht tot 1 december en hier na 1 december.
V.a. september zijn de Nederlandse zenders (N1,2,3, rtl 4,5,7,8, sbs6, net5, ver.) en Eurosport ook standaard, dus nog steeds voor die x8016,95, in HD-kwaliteit te krijgen in het basispakket. U dient daarvoor natuurlijk wel een digitale HD-kabeltuner aan te schaffen. Met een standaard ontvanger (voor SD) kunt u uiteraard de zenders in standaard digitale kwaliteit ontvangen.
U kunt een digitale ontvanger (SD of HD/SD) kopen bij uw plaatselijke elektronicaleverancier. Deze heeft ook het Ziggo startpakket voor u. Na installatie/aansluiten kunt u direct kijken. De eerste 2 weken is de smartcard standaard actief, binnen die tijd stuurt u het aanvraagformulier op om de card na deze periode ook actief te laten zijn.

Voor ontvangst van digitale tv is UPC een stuk duurder. En wilt u HD zenders dan zijn UPC abonnees nóg duurder uit dan Ziggo-abonnees. UPC heeft de HD-zenders alleen in een extra abonnement.

Dus:

Kijkt u via Ziggo dan heeft u (feitelijk) en betaalt u het basis digitale pakket. U dient zelf een ontvanger aan te schaffen, deze zijn al v.a. x8060,– te krijgen; het startpakket (met de smartcard) kost éénmalig x8029,95.
Trouwens, misschien heeft uw nieuwe flatscreen wel al een kabeltuner aan boord. Dan hoeft u een losse ontvanger al niet aan te schaffen, wel een CI+ module (en startpakket natuurlijk).
U kunt bij Ziggo tot 3 toestellen digitaal aansluiten, omdat u 3 smardcards in 1 abonnement kunt activeren.

Bij UPC heeft u voor x8017,05 per maand slechts alleen analoge tv. Dit zijn wel meer zenders dan Ziggo, maar overstappen van het ene kabelbedrijf naar het andere kan helaas niet. Om bij UPC digitaal te gaan kijken gaat het maandbedrag omhoog naar x8022,05. Voorzover ik kan vinden kunt u bij UPC op 1 toestel digitaal kijken en op andere dan analoog (30 zenders). Wilt u HD dan komt er (bij UPC dus) nóg eens x809,– per maand bij.
En dán is het wel veel duurder dan bij Ziggo. (x8016,95 incl. 11 HD-zenders, v.a. september én bij gebruik HD-ontvanger).
UPC digitaal met HD (1 toestel): x8031.05 per maand.
Ziggo digitaal met HD (tot 3 toestellen): x8016,95 per maand.

bedrijfanaloogdigitaalincl hd*
Ziggox8016,95x8016,95 (tot 3 toestellen)x8016,95
UPCx8017,05x8022,05 (1 toestel)x8031,05

Bij het *: Nederland 1 tem 3, rtl 4,5,7,8, en sbs, veronica, net5 en eurosportHD. Er zijn er meer maar die zitten áltijd in een extra pakket. Dat moet je bij UPC sowieso nemen voor deze zenders, vandaar de prijs.

Volgens de consumentenbond mag UPC dan de beste beeldkwaliteit analoog hebben, maar daar heb je als consument natuurlijk geen donder aan. Om over te stappen van kabel dien je te verhuizen namelijk. Ik vind dit dus een flutvergelijking.

Wat zijn wel alternatieven voor de kabel? Let wel, deze hebben geen van allen een analoog aanbod, alleen digitaal.

  • KPN ITV.  Via internet aansluiting van KPN: x8011,– per maand (excl. internet abonnement), HD x80 10,– per maand. Neem je ITV dan krijg je nu 2 ontvangers voor ITV. Tevens de mogelijkheid gratis extra abo Digitenne (tot 3). In totaal dan dus 5 tv’s te gebruiken.
  • KPN Digitenne: zonder abonnement alleen publieke omroep. Hier zijn al dvb-t kastjes voor te krijgen v.a. x8024,95. Met abonnement 28 tv- en 22 radio-zenders. x809,– kastje in huur, eerste gratis huur. Koopkastje met smardcardslot x8069,95.
  • Digitenne wordt ook nog door andere aanbieders aangeboden tegen aantrekkelijke tarieven. Zie overzicht op deze site.
  • Canaldigitaal, via de schotel. Informatie via de site.
  • Tele2, met eigen interactieve tv i.c.m. internet en telefoon.
  • XS4ALL, Interactieve TV (in feite ITV van kpn, xs4all is volle dochter van kpn)
  • Diverse internetaanbieders met koppelabonnement. B.v. i.c.m. Digitenne en/of Canaldigitaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

Je reageert onder je WordPress.com account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Twitter account.Log uit / Bijwerken )

Je reageert onder je Facebook account.Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Let op de datum van een bericht!

U bent nu op de pagina met een individueel bericht. Om te voorkomen dat u (al te) oude informatie leest die misschien wel is achterhaald verzoek ik u wel op de datum van het bericht te letten.

Op de inhoud van berichten kan geen rechten ontleend worden.

#Blijf gezond; werk thuis!

Bij de links over België*

Hierboven vind u links van de Belgische publieke omroep V.R.T. Deze zenders zijn in de grensstreek met België gratis via DVB-T te krijgen. Eén en Canvas zijn ook via Digitenne abonnement in heel Nederland via de ether te krijgen en de diverse kabelnetten. De zender Eén+ is opgeheven t.b.v. het nieuwe derde net (Ketnet is apart gaan zenden). I.v.m. afspraken rondom het derde net is ook Ketnet+/Canvas+ stopgezet.
In België zijn de Belgische commercielen, v.a. 1 juli middels abonnement bij Telenet te krijgen, dus in Nederland niet via DVB-T te krijgen en derhalve ook niet in Nederland te ontvangen. Die zijn hier dus niet vermeld.

Bij de links onder Providers**

Rekam en Caiway zijn actief op een gezamenlijk kabelnet echter met verschillende digitale pakketten. Beiden bieden geen analoge tv-kanalen.
Meer info over beleid en waar de diverse providers actief zijn kunt u vinden op digitale kabeltelevisie.

Sportevenementen zomer 2018

Formule 1 tot en met 23 november

%d bloggers liken dit: